Afbeelding

Ook met de kerstdagen heerlijk Libanees eten bij restaurant Royal Lebanon Borne

Zakelijk

BORNE  - In het centrum van Borne op het Rheineplein, Markstraat 20, is het Libanees restaurant Royal Lebanon gevestigd. Sinds oktober 2019 kun je in dit restaurant ondermeer genieten van heerlijke kleine voor- of tussengerechtjes, genaamd ‘mezze’s’ (of ‘mazza’s’). De eigenaren zijn gestart net vóór de Coronaperiode en dat was wel een zware periode voor het beginnen van een nieuw restaurant. De bedrijfsleider en gastheer Aram Gol, met veel horeca-ervaring, daarover: “Dat was wel even schrikken! Een periode van overleven, gelukkig is het goed afgelopen. Met het bezorgen en afhalen van gerechten hebben we de schadepost redelijk kunnen beperken. Ook door het opbouwen van een snelle en goede service in die periode hebben we een goede naam achtergelaten. Gelukkig kunnen we dit jaar met de kerst ‘gewoon’ gasten ontvangen in ons restaurant. We zijn in het komende kerstweekend open en op de menukaart staat een speciaal 4 gangen kerstmenu. 

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

De eigenaren van het restaurant zijn Stefen Mher en zijn vriendin Zagik Gol. Samen met de broer van Zagik, Aram Gol, runnen ze dit restaurant, waarbij Stefen de chef-kok is. Hij heeft vele jaren ervaring opgedaan met de Libanese keuken in Brussel als chef kok en hij heeft ook Libanese roots. Zagik en Aram, ontvangen de gasten en doen de bediening in het restaurant. Uit ervaringen blijkt, dat ze dat, samen met het personeel, zeer gastvrij en vriendelijk doen. Veel gasten komen voor het eerst eten en proeven in een Libanees restaurant en worden uitgebreid geadviseerd over de vele onbekende mezze’s.

Heerlijk genieten van samen eten, delen en proeven

In het sfeervolle restaurant wordt met het eten vaak begonnen met de koude en/of warme, kleine gerechtjes, de mezze’s. Dit betekent allemaal kleine porties in schaaltjes om samen van te delen en te proeven. Mezze’s worden ook wel de ‘tapas uit het Midden-Oosten’ genoemd. Aram: “Het speciale van deze keuken is, dat we echt verse ingrediënten gebruiken. De Libanese gerechten bij ons kennen ook invloeden vanuit Syrië en Israël, landen dichtbij Libanon.” Aram gaat spontaan en enthousiast verder: “Op de menukaart wordt aangegeven wat de mezze’s inhouden en wij willen graag ook advies geven voor het maken van een keuze. Mooi om te zien dat de gasten de vele mezze’s op de tafel proeven en ervan genieten. Geweldig!” 

Naast de koude en/of warme mezze’s staan ook vele hoofdgerechten op de menukaart zoals heerlijke vlees- en visgerechten. Deze worden in de keuken met veel passie op traditionele wijze bereid op een houtskoolgrill. Bij de gerechten wordt Libanees brood geserveerd.

Vegetarisch of veganistisch eten is ook mogelijk. Aram: “Daar is steeds meer vraag naar en wij kunnen dat ook serveren. Gluten- of lactosevrij kan ook, alleen dienen de gasten dat vooraf aan te geven, dan kunnen we er rekening mee houden.”

Speciaal 4 gangen Kerstmenu in het kerstweekend 

Wil je komende kerstdagen liever niet zelf koken en samen lekker uit eten gaan? Aram heeft daarop het antwoord en zegt wervend: “We zijn op kerstavond, zaterdag 24 december én ook op de beide kerstdagen vanaf 16.00 uur open en hebben, naast onze menukaart, speciaal voor onze gasten een gevarieerd Kerstmenu samengesteld. De eerste reserveringen zijn al binnengekomen, maar er zijn nog mogelijkheden om een tafel te reserveren. Dus wees er snel bij, bel of mail ons en kijk op onze website.” 

Bij Royal Lebanon Borne kan ook, op basis van de menukaart, eten worden besteld en thuis worden bezorgd of worden opgehaald in het restaurant. Ook is het een mogelijkheid om bij een bestelling aan te geven, dat je de koude mezze’s eerst zelf komt ophalen en op een later tijdstip de warme gerechten laat bezorgen. 

Voor meer informatie over Royal Lebanon kijk op: www.royallebanon.nl en op Facebookpagina ‘Royal Lebanon Borne’

Afbeelding
Afbeelding