Afbeelding

’t Rigtershoes in Zenderen eindelijk weer open!

Zakelijk

ZENDEREN - Na enkele jaren van het gesloten zijn van ’t Rigtershoes in Zenderen is deze ‘sfeervolle bruine kroeg/zaal’ eindelijk weer open! Tot veel genoegen van de nieuwe uitbater/beheerder Robert Buunk, na ongeveer een jaar van opknappen van interieur en het nemen van energiemaatregelen. Hij heeft er veel zin in om groepen gasten te ontvangen.

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

Opknappen van het interieur pand

Het gebouw ’t Rigtershoes aan Boumanslaan 1 in Zenderen heeft eerst lange tijd leeg en te koop gestaan. Het pand was altijd eigendom van de R.K. Parochie O.L.V. Onbevlekt Ontvangen en de verkoop liep moeizaam. Het parochiebestuur had graag een andere bestemming op het perceel en pand willen hebben, maar de gemeente wilde hierin niet meewerken. Met een woonbestemming erop was waarschijnlijk het pand eerder verkocht. Op het pand zit nu een bestemming maatschappelijk met horecamogelijkheden. Het pand is uiteindelijk medio 2020 verkocht aan de nieuwe eigenaar. De nieuwe uitbater Robert Buunk, uit Zenderen, is al bijna 30 jaar vriend van de eigenaar en gaat deze horecaruimte beheren. Hij heeft een reguliere baan in het openbaar vervoer in Enschede. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring opgedaan in de diverse horeca, ook in discotheken.

Het gebouw heeft, na de aankoop, nog twee jaar leeg gestaan. Robert Buunk “Deels door de Coronaperiode heeft het een tijdje geduurd. De eigenaar en ik hebben zelf, in de vrije uurtjes, de binnenzijde opgeknapt en energiemaatregelen genomen. Daarnaast is ook de inrichting geheel vernieuwd.”

Mogelijkheden verhuur

Het is nu al mogelijk om het ’t Rigtershoes te huren voor een avond of middag. Robert “Ons sfeervol ingericht bruin café kan gebruikt worden als feestzaal maar ook als vergaderzaal. We kunnen de inrichting hierop snel aanpassen. We hebben ook een groot TV scherm aan de wand om bijvoorbeeld samen met vrienden gezellig een avondje voetbal te kijken onder genot van een drankje en een hapje. Het is zeer geschikt voor verjaardags- en familiefeesten, bedrijfsfeesten en feestje met vrienden. De ruimte is geschikt voor maximaal ongeveer 60 tot 70 gasten. Bij mooi weer kan eventueel ook de buitenruimte worden gebruikt. We starten op zaterdag 19 november met het Sinterklaasfeest in deze zaal!”

Robert is zeer enthousiast als hij praat over de vele mogelijkheden om z’n café te gebruiken. “Ze kunnen mij altijd bellen of whatsappen om samen te kijken naar de huurmogelijkheden en de kosten.” aldus Robert.

Kijk voor het reserveren en voor informatie op de Facebookpagina ‘Rigtershoes Boumanslaan 1 Zenderen’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding