Afbeelding

Zenderen loopt uit voor prachtige carnavalsoptocht!

Uitgaan en cultuur

Afgelopen zondagmiddag 19 februari was het eindelijk zover dat er, na drie jaar coronaperikelen, weer een carnavalsoptocht door Zenderen kon plaatsvinden. De organisator, de carnavalsvereniging De Doldraejers, mocht niet klagen over de belangstelling voor deze optocht. Zowel aanwezigheid van de vele gebouwde, grote carnavalswagens met uitbundige groepen erop en de vele originele, loopgroepen als ook de grote publieke belangstelling langs de route. Het was een indrukwekkende optocht waarvan velen hebben genoten. 

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

Volgens enkele mensen uit het publiek hoefde deze carnavalsoptocht in Zenderen zeker niet onder te doen voor de grote carnavalsoptocht door Borne, op zaterdagmiddag. De Hoofdstraat in Zenderen was zondagmiddag een tijdje geen drukke doorgaande weg met vele, passerende auto’s maar een weg met feestende carnavalsvierders. Vele bewoners hadden hun woningen versierd met blauw-rode ballonnen en vlaggetjes, de kleuren van de plaatselijke carnavalsverenging De Doldraejers. 

Originele ‘oneliners’ in de carnavalsoptocht

In de optocht deden zesendertig groepen mee, zowel de grote wagens van de carnavalsverenigingen met de feestende (oud) hoogheden met hun gevolg, als ook grote en kleine loopgroepen. Het dweilorkest van Zenderen met de mooie Twentse naam ‘T’is Ma Waj Went Band’ (TMWWB) liep vooraan in de optocht. De lopende groep voormalige Prinsen, allemaal uitgedost als Mexicanen met grote sombrero’s, hadden een platte wagen met een hangmat erop meegenomen met de mooie toepasselijke tekst ‘Na drie jaar siësta nu volop fiësta’. Of de twee dames met horizontale lat met de tekst ‘Wiej legt de lat nig zo hoog’. Ook mooi om te zien dat mensen van het Thomashuis in Zenderen in optocht als groep meeliepen. Zowel zeer jong als oud én wel of niet uit Zenderen, dat maakte niet uit, velen deden mee met heel veel enthousiasme en plezier. Het publiek langs de route, soms ook mooi verkleed, genoot ook met volle teugen van de zingende en dansende groepen. Ook stonden groepen buren, familie of vrienden gezellig langs de route aan een statafel met een drankje. 

De optocht door het dorp eindigde, na ruim een uur, bij de feesttent van De Doldraejers en J.R. Draejpiepers op het bekende terrein aan de Lidwinaweg. Daar was aansluitend nog een carnavalsmiddag gepland.

De mensen van de organisatie van deze optocht, de carnavalsvereniging De Doldraejers, kunnen terugkijken op een geslaagde en prachtige carnavalsoptocht!

De uitslagen van de winnende deelnemers optocht

Loopgroepen kinderen

  1. De maatjes in de vaatjes
  2. Candy Clowns
  3. Zwart/ Wit 

Grote loopgroepen volwassenen 

  1. Wie pakt de droad weer op
  2. Wol en warmte van de pimpelmeesjes
  3. ’t Maatveld 

Kleine loopgroepen volwassenen 

  1. Wij maken de optocht speciaal
  2. Dit slaat nergens op
  3. HG extra doet wat het belooft 

Wagens 

  1. C.V. Tusveld
  2. C.V. Kolkleu
  3. Prinsengarde viert na 3 jaar weer feest 

Aanmoedigingsprijs 

Peter Meefout

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding