Afbeelding

Concerten door ArtEZ studenten in Spookhoes Openluchttheater

Uitgaan en cultuur

HERTME - Openluchttheater Hertme geeft talent graag een podium. Vanuit de samenwerking met ArtEZ Conservatorium vinden er in februari, maart en april drie concerten plaats in het sfeervolle Spookhoes bij het theater, in diverse muziekgenres. De musici zijn gevorderde talenten van de afdeling klassieke muziek van ArtEZ.


Een podium voor studenten van ArtEZ
Het Openluchttheater Hertme begint het nieuwe theaterseizoen met drie kleinschalige concerten, verzorgd door studenten van ArtEZ Conservatorium. In uiteenlopende muziekgenres: van klassiek en lichte jazz tot bluegrass en folk.

Het eerste concert in het Spookhoes vindt plaats op zondag 26 februari en wordt verzorgd door de jonge muzikanten Meike, Laurine en Annelotte. Dit trio op trompet, cello en piano speelt een uiteenlopend repertoire, bestaande uit klassieke stukken als lichte jazz.
Op zondag 26 maart is het de beurt aan Post Modern Clarity. Deze vierkoppige band weet traditionele bluegrass te mengen met een blend van jazz en folkmuziek. Het belooft een swingende middag vol virtuoze solo’s en improvisaties te worden!
Het strijkkwartet Saffier sluit de reeks ArtEZ concerten af met een paasconcert op zondag 9 april. Dit strijkkwartet bestaat uit vier enthousiaste muzikanten, die elkaar ontmoet hebben bij het Jeugdorkest Nederland. Syl (viool), Esther (viool), Rozemarijn (altviool) en Merle (cello) brengen prachtige muziek van Alexander Borodin en Joseph Haydn ten gehore!

De toegangsprijzen voor deze kleinschalige concerten variëren van € 7,50 tot € 10, = per kaartje (inclusief koffie/thee) en zijn te bestellen via de website van het theater: www.openluchttheaterhertme.nl.

Afbeelding
Afbeelding