Afbeelding

Succesvolle actie “Power of Percussion”

Uitgaan en cultuur

BORNE - Muziekschool Borne en de Percussion Group hebben de handen ineengeslagen en samen het project “Power of Percussion” opgezet. Dit project is opgenomen in het cultuureducatieprogramma van het basisonderwijs in de Gemeente Borne dit jaar, dat het thema muziek heeft. Middels het project hebben de kinderen in de bovenbouw van alle Bornse basisscholen kennis gemaakt met Percussion in de meest brede zin.

De docenten Erik Poorterman, Arend-Jan van Straten en Marco Onstenk, de dirigent van de Percussion Group, hebben een programma opgezet waarmee zij in gedurende zes weken 15 voorstellingen hebben gegeven aan de basisscholen van Borne, Hertme en Zenderen. Sommigen in het Kulturhus, maar ook op de scholen zelf.

Kinderen die geïnteresseerd waren in Percussion kregen na de voorstelling de mogelijkheid om proeflessen te nemen bij een van de docenten. Erik Poorterman verzorgt vooral lessen op drums en is daarnaast ook bandcoach op de Bornse muziekschool. Arend-Jan verzorgd op de muziekschool ook lessen drums en vooral melodisch slagwerk, waarbij je kunt denken aan marimba of vibrafoon. Maar er is nog heel veel meer mogelijk.

De Percussion Group, vooral bekend van Percussion Live o.l.v. Marco Onstenk, gaat de nieuwe leerlingen ook de mogelijkheid bieden om het instrumentarium van de slagwerkgroep te gebruiken. Zij starten met Percussion Rookie, waarbij leerlingen in groepsverband muziek kunnen maken.

Het project heeft tot zover 12 nieuwe leerlingen opgeleverd, welke deelnemen aan de proeflessen. Natuurlijk kunnen er daar nog veel meer bij, maar dit is een heel mooi begin.

Muziek leeft in Borne, maar blijvend aandacht vragen voor alle mogelijkheden welke muziekonderwijs te bieden heeft is belangrijk. De muziekschool en de Percussion Group hopen dan ook dat dit project volgend seizoen weer een vervolg krijgt. Dit project sluit daarom ook heel mooi aan bij Meer Muziek in de Klas, welke gesteund is door het prinses Maximafonds. Zij streven ernaar dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben om in ieder geval in aanraking te komen met muziek om hun talenten te kunnen ontdekken. Dit heeft in Borne al geresulteerd in een Muziek Akkoord, waarbij oud huisarts Herman van Enter flink heeft bijgedragen.

Muziek heeft de aandacht in Borne die het verdient. Power of Percussion is daarin weer een mooie initiatief.