Archief foto
Archief foto

Carnaval in Borne met feesttent op het Dorsetplein

Uitgaan en cultuur

BORNE - In 2023 plaatst de Stichting Borns Carnaval voor het eerst een feesttent in het centrum van Borne om op vrijdagavond en zaterdagmiddag een programma aan te bieden aan heel carnaval vierend Borne en omstreken.

Uiteraard bent u welkom bij de festiviteiten op vrijdag 17 februari. De Stadsprins van Borne en zijn Adjudanten krijgen op die avond in het gemeentehuis van Borne de stadssleutel overhandigd door burgemeester Jan Pierik. Deze overdracht vindt plaats in het gemeentehuis, maar is live te volgen op twee mega schermen in de feesttent. Direct na de overdracht treedt zanger Theodoor live op in de feesttent, waarna de afterparty kan beginnen! Dit programma start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

Naast het programma op vrijdag is iedereen uiteraard van harte welkom bij de festiviteiten op zaterdag 18 februari. Op die dag trekt voor het eerst sinds 2020 de Grote Bornse Carnavalsoptocht weer door de straten van het dorp. Vanuit de feesttent is de optocht ook te bewonderen en daar is tijdens en na de optocht een dj. Direct na de optocht vindt in de tent de prijsuitreiking plaats. Gevolgd door een optreden van zanger Daniel Oostra. Kom dus naar de feesttent op het Dorsetplein. De festiviteiten starten om 13.00 uur en zullen tot ongeveer 17.30 uur duren.

“We hopen iedereen tijdens de festiviteiten te mogen verwelkomen” laat de Stichting Borns Carnaval tot besluit weten. Stichting Borns Carnaval vertegenwoordigt vijf verenigingen: C.V. De Toet’nbloazers, C.V. De Melbuulkes, C.V. De Doldraejers (Zenderen), C.V. De Kolkleu (Hertme), K.V. De Angorageiten.