Afbeelding
Foto: Raymond Hofste

Installatie Stadsprins

Uitgaan en cultuur

BORNE - Zondag 22 januari j.l. was voor het Borns Carnaval een historische dag. Nog niet eerder wachtte een Prins van de Toet’nbloazers zo lang op zijn installatie als Stadsprins van Borne. Joost Withag werd onder toeziend oog van het college van Burgemeester en Wethouders, de Stichting Borns Carnaval en alle Bornse Hoogheden en verenigingen gei¨nstalleerd als de 55e Stadsprins van Borne.

Naast deze ceremonie en daarbij behorende plichtplegingen, stond de middag ook in het teken van het aftreden van Henk van den Berg als voorzitter van de Stichting Borns Carnaval. Na ruim 13 jaar het gezicht van de Stichting te zijn geweest treed hij af. Een luid applaus en “Henkie Bedankt” geven duidelijk aan wat van den Berg voor de Stichting e´n het Borns Carnaval betekend heeft. 

Tot slot gaf Burgermeester Jan Pierik alle Hoogheden uit de gemeente Borne een opdracht mee, ieder met een passend maatschappelijk belang. Of de Hoogheden deze opdrachten vervullen zal blijken tijdens de sleuteloverdracht, die op 17 februari van dit jaar plaats zal vinden. Ee´n ding is zeker: Borne weer is klaar om carnaval te vieren zoals het altijd gevierd is, of zelfs nog beter!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding