Links op de foto ziet u Prins Frank. Adjudant Jasper staat rechts.
Links op de foto ziet u Prins Frank. Adjudant Jasper staat rechts.

Prins Frank en Adjudant Jasper voeren de Kolkleu in Hertme aan tijdens het carnaval in 2023

Uitgaan en cultuur

HERTME - Frank Hofstede en Jasper Kemna vormen het nieuwe prinsenpaar van de Kolkleu in Hertme. Tijdens een denderende gala-avond kwamen zij als nieuwe hoogheden van het kolkdoarp onder luid gejuich op het podium in de nieuwe residentie. Na twee carnavalloze coronatussenjaren mochten Prinses Carine Huiskes en Adjudante Rian Schabbink met frisse tegenzin na 3 jaar hun scepter inleveren. Het nieuwe prinsenpaar dat werd gepresenteerd, heeft al die tijd hun mond moeten houden. “Dat viel niet mee, want we stonden echt als een paar dolle paarden te trappelen van ongeduld,” aldus Prins Frank. 

Frank Hofstede (37) woont met zijn vrouw Annelie en hun 2 kinderen Guus en Sanne aan de Hertmerweg in Hertme. Jasper Kemna komt uit een echt carnavalsgezin, want zijn vader was in 1996 al eens prins en broer Jarno ging hem in 2019 als adjudant van de Kolkleu al voor. Het carnavalsbloed stroomt dus zeker door de aderen van Jasper, ook al woont hij nu met zijn vrouw Carmen en zijn kinderen Maud, Luuk en Stef in het Duitse Itterbeck. 

Frank boort in het dagelijks leven als senior-diepboorder bij Nobian naar zout in de Twentse bodem en Jasper werkt als lasser bij Vennegoor Kleinmetaal in Weerselo. In hun vrije tijd worden zij verbonden door de muziek van geheime zenders. Want waar Jasper af en toe zelf de plaatjes draait, luistert Frank er graag naar als hij rond het huis aan het klussen is. De onderlinge vriendschap is ontstaan toen Frank en Jasper jaren geleden als buren aan de Boekweit in Borne woonden. Zij gaan het carnaval dan ook logischerwijs in met het motto: “As oald noabers nöast mekaar, maakt wie een machtig mooi carnavalsjaar”. 

Nieuwe residentie

De afgelopen weken is er door de leden van de Kolkleu hard gewerkt aan de nieuwe residentie, die onder de kap van het Openluchttheater in het dorp is gerealiseerd. Er moest gezocht worden naar een nieuw onderkomen, omdat de oude residentie niet meer beschikbaar was. Voorzitter Dennis ten Dam is apetrots op het resultaat: “Het kost de nodige inspanning, maar dan heb je ook wat. We zijn heel blij dat we met het bestuur van het Openluchttheater tot een meerjarige overeenkomst zijn gekomen, zodat we ook echt iets moois hebben kunnen realiseren. Ik nodig iedereen uit een kijkje te komen nemen en het carnaval met ons mee te vieren, want het is écht mooi geworden.”