Afbeelding

Bornse Harmonie eert haar jubilarissen

Uitgaan en cultuur

BORNE - Zondagmiddag 8 januari werd de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van de Borne Harmonie gevierd in hun eigen clubgebouw aan de Weideweg. Een gezellig samenzijn voor jong en oud. Tijdens de bijeenkomst is Lisanne Oosterik (34 jaar) in het zonnetje gezet. Ze is 25 jaar lid. Arjan Kwast (61 jaar) is maar liefst 40 jaar lid. Helaas kon hij vanwege ziekte niet aanwezig zijn op de bijeenkomst. Beide leden zetten zich enorm in voor de vereniging.  

Lisanne Oosterik is 25 jaar lid. Op 9-jarige leeftijd begon ze op de muziekschool waarna ze al snel toetrad tot het orkest. Eerst speelde ze dwarsfluit. Later heeft ze deze ingeruild voor trombone. Lisanne heeft haar ouders enthousiast weten te krijgen om op latere leeftijd een instrument te leren bespelen voor de harmonie; zij zijn ook nog steeds spelend en actief lid. Lisanne is altijd enthousiast en een manusje van alles. Ze is actief als bestuurslid en is één van de Tamboer Maîtres. Verder neemt ze deel in de jeugdcommissie en barcommissie. Daarnaast heeft zij de contacten met Borne op z’n Best en de Sinterklaasintocht. Ook is zij diegene die de rookworsten aansleept ten bate van de rookworstenactie in de winter.

Arjan Kwast is maar liefst 40 jaar actief lid. Hij heeft in al die jaren verschillende instrumenten bespeeld zoals trompet, euphonium en nu hoorn. In de jaren 80 was hij bestuurslid. De afgelopen jaren doet hij vooral veel werk achter de schermen. Nu is hij bezig met onderhoud van het clubgebouw. Geen klus is hem te veel en hij is er altijd bij aanwezig. Van het repareren van een lantaarnpaal tot het bestraten van het terrein. Als de papiercontainer te vol is stampt hij hem aan. Ook ziet het terrein er dankzij hem altijd opgeruimd uit.

Beide leden spelen mee in het koperensemble van de harmonie. Een selectie van alleen koperinstrumenten. Ze zijn met Kerst en andere activiteiten te horen in het dorp. Lisanne en Arjan zijn twee zeer betrokken en actieve leden. Daar is Bornse Harmonie is trots op. Onmisbaar in een tijd waar vrijwilligerswerk geen vanzelfsprekendheid is.