Afbeelding

Fantastisch showconcert ‘Percussion Live’ in Schouwburg Hengelo

Uitgaan en cultuur

HERTME / HENGELO - Afgelopen weekend was het eindelijk zover voor de Percussion Group uit Hertme. Na lang repeteren met vijf koren en vele gastmuzikanten, mochten ze het laten zien in twee geplande optredens. De aftrap was zaterdagavond 26 november voor een bomvolle Schouwburgzaal in Hengelo. Het afwisselende showconcert was verrassend en geweldig te noemen, het publiek was na afloop zeer enthousiast over het optreden. Zondagmiddag 27 november was het net niet geheel uitverkocht maar het tweede concert was er niet minder om. Staande ovatie van het publiek bij beide concerten viel de gehele groep van circa 130 muzikanten en zangers op het podium ten deel. 

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

De Percussion Group is een enthousiaste groep van circa 30 muzikanten en is ontstaan uit de malletband (slagwerksensemble) van de muziekvereniging St. Gregorius Hertme. Drie uiterst succesvolle ‘Percussion Live’ showconcerten hadden ze al georganiseerd: tweemaal in het Kulturhus Borne (2015 en 2016) en éénmaal in het openluchttheater Hertme (2018). Dit jaar werd er gekozen voor de Schouwburg Hengelo. Gerard Schabbink, lid en woordvoerder van de Percussion Group geeft aan: “We willen steeds vernieuwen en dan is een ander podium en decor ook juist goed. Zo houden we de concerten ook uniek.”

Fantastische optredens 

Het bijna twee uur durende concert was zeer afwisselend qua muziek en ook met het optreden van diverse gastmuzikanten en de vijf koren samen met de muzikanten van de Percussion Group als basis. Onder de bezielende leiding van dirigent Marco Onstenk werden zestien nummers gespeeld en gezongen. De samenwerking en afstemming was geweldig tussen de verschillende groepen. De bezoekers genoten ervan en gingen na het concert zeer tevreden huiswaarts of bleven nog even ‘hangen’ om gezamenlijk een drankje te drinken. 

Gerard Schabbink was een blij een zeer tevreden man, dat liet hij ook blijken na het concert op zondagmiddag. Gerard: “De concerten stonden als een huis. Ik vond het zelf fantastisch en heb alleen maar enthousiaste mensen gesproken na beide concerten. De onderlinge samenwerking was geweldig en ik ben blij met de koren en alle gastmuzikanten maar zeker ook met onze eigen groep muzikanten en de dirigent. Ook zijn we als organisatie zeer blij met de grote opkomst van circa 1300 bezoekers.”

Meer informatie over de concerten is te zien op de Facebookpagina van Percussion Live. Website van de groep is www.percussionlive.nl . 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding