Afbeelding

Repetitieweekend voor groots showconcert Percussion Live 2022

Uitgaan en cultuur

HERTME - De muziek uit de grote zaal kwam je al tegemoet als je afgelopen zaterdag of zondag het Kulturhus binnenstapte. De Percussion Group uit Hertme had een heel weekend gepland om te repeteren voor een groots showconcert op zaterdag 26 en zondag 27 november in de Schouwburg in Hengelo. Samen met enkele, speciale gastmuzikanten en vijf koren uit Twente moet het een fantastische show worden. 

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

De Percussion Group is een enthousiaste groep van circa 30 muzikanten. Het idee om een showconcert te gaan organiseren is ontstaan in 2014. Deze groep is ontstaan uit de malletband (slagwerk ensemble) van de muziekvereniging St. Gregorius Hertme. Ze hebben tot nu toe al drie ‘Percussion Live’ showconcerten georganiseerd. De concerten in 2015 en 2016 in het uitverkochte Kulturhus Borne en in 2018 in het openluchttheater Hertme met circa 1200 bezoekers waren een fantastisch succes. Dit jaar dus de vierde editie in de Schouwburg Hengelo met twee showconcerten. Gerard Schabbink, lid en woordvoerder van de Percussion Group: “We hebben nu gekozen voor de Schouwburg Hengelo ondanks het grote succes in het openluchttheater Hertme. We kunnen dan ook iets nieuws presenteren qua show op het podium en in een ander decor. Zo houden we de concerten ook uniek. Tevens is het concert binnen en dus ook minder risico qua weersomstandigheden in deze periode. Er zijn circa 700 plaatsen per concert beschikbaar. Kaartverkoop doen we in eigen beheer en gaat voorspoedig, er zijn nog wel kaarten te koop.”

Vele repetities om goed op elkaar af te stemmen 

De voorbereiding voor zo’n concert, het creatieve proces en alles wat daar organisatorisch bij komt kijken vergt wel circa twee jaar voordat je samen het concert kunt oefenen. Het is best een complexe organisatie om samen de verschillende groepen op elkaar af te stemmen voor het concert. Als eerste, de Percussion Group zelf, het melodische slagwerkorkest op marimba’s, xylofoons, vibrafoons, marching bells en andere slagwerkinstrumenten. Daarnaast muzikanten van de groep op niet slagwerkinstrumenten zoals gitaren, blaasinstrumenten en synthesizer. Het geheel onder, al vele jaren, de bezielende leiding van dirigent Marco Onstenk.

Als tweede, het koor van circa 100 zangers en zangeressen, bestaande uit vijf verschillende koren uit Twente. Twee koren uit gemeente Borne, namelijk Mix Zenderen en Contrast Hertme, en verder Cantiamo uit Albergen, Courage uit Langeveen en Del Core uit Delden. Deze koren hebben eind september al een keer samen geoefend en alle nummers van het concert gezongen. Doel was om een perfecte balans te krijgen en samen te zingen onder goede leiding van Peter Lobker. 

Als derde, de gastmuzikanten en -vocalisten, zoals zang-gitaar duo Double6 uit Borne, één van Europa’s meest toonaangevende didgeridoo speler (didgeridoo: traditioneel blaasinstrument ontwikkeld door de Aboriginals in Australië) Michiel Teijgeler uit Apeldoorn en zangeres Marieke Huttinga uit Geesteren. 

Afgelopen weekend hebben de diverse groepen voor het eerst met elkaar samen geoefend. Luck Karssen, lid en woordvoerder van de Percussion Group: “Dat was best even spannend om samen met circa 130 personen te oefenen en bij te slijpen. Je ziet wel in zo’n weekend samen repeteren het enthousiasme onder de koorleden en ook de andere deelnemers steeds groter worden. Iedereen heeft er zin in om er een spetterend showconcert van te maken. Dat is mooi om te zien.”

Twee keer ‘Percussion Live 2022’ in Schouwburg Hengelo

De concerten in het weekend van 26 en 27 november worden, zoals eerder genoemd, gehouden in de Schouwburg van Hengelo. “Het wordt een uniek muzikaal showconcert met een verrassend programma waarbij zowel licht klassieke muziek als pop en rock op de planken wordt gebracht. Percussion Live staat inmiddels, zoals bij velen bekend, garant voor kwaliteit, beleving, creativiteit en verrassing.” aldus een trotse Luck Karssen. 

Kaarten kun je kopen via de website www.percussionlive.nl. Zaterdag 26 november 20.00 uur en zondag 27 november om 15.00 uur, kaarten kosten 15 euro.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding