Afbeelding

NEO stelt tweede plaats veilig met 5-3 zege op Rolder Boys

Sport en vrije tijd

BORNE - In een doelpuntrijk duel heeft NEO zichzelf verzekerd van de tweede plek op de ranglijst en kan daardoor de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. Tegenstander Rolder Boys scoorde vlak voor tijd de cruciale 5-3 en ontliep daardoor directe degradatie en zal via de nacompetitie klassenbehoud veilig moeten stellen.

Na een kortstondig offensief van NEO kreeg Rolder Boys twee uitstekende kansen, maar Per Kirchoff en Niels Stoffers stuitten op Thijs Terhalle. Daarna ontspon zich een erg gezapig duel met weinig hoogtepunten. Dat veranderde na 24 minuten toen de NEO-defensie nogal makkelijk vrije doorgang moest verlenen aan Siemen Krikke die makkelijk af kon ronden. Tien minuten voor de pauze kwam NEO op gelijke hoogte. Na een mooie combinatie tussen Kevin Roesink en Rick ten Tusscher kwam de bal voor de voeten van Jasper Scholten die goalie Robin Gerstma passeerde: 1-1. Nadat Rick ten Tusscher een lobje net zag gekeerd door de goalie van Rolder Boys en Twan Weghorst de rebound overschoot kwam NEO op slag van rust toch op voorsprong. Wessel Bom en Jasper Scholten stonden aan de basis en Rick ten Tusscher rondde af: 2-1. Met Ron Spoler op de plek van Mauro Lohuis begon NEO scherper aan de tweede helft, maar de eerste twee kansen waren voor Rolder Boys. Stoffers kopte over en vlak daarna redde Thijs Terhalle fraai in een 1 op 1-situatie. Tussendoor kopte Twan Weghorst na een mooie aanval op de lat.

Na een klein kwartier kwam NEO wel op 3-1. Ron Spoler bediende Rick ten Tusscher die zijn tweede van de middag aantekende, maar na een erg ongelukkig moment van Thijs Terhalle maakte Siemen Krikke twee minuten later al de 3-2. Het spel golfde vervolgens op en neer en beide teams kregen de nodige kansen. Stef Rompelaar gooide het duel uiteindelijk in het slot door een pass van Ron Spoler op waarde te schatten en 4-2 aan te laten tekenen. Nadat de ingevallen Ernst Bom beheerst 5-2 binnenschoof leek Rolder Boys gedoemd te degraderen, maar een paar minuten voor tijd was het Rutger Tuin die de 5-3 binnentikte en op die manier Gomos de tweede klasse induwde.

Wat nog af te wachten valt is het feit dat vv Emmen na dit seizoen stopt met prestatievoetbal en dat dat wellicht consequenties kan hebben voor degradatie en nacompetitie. Na afloop bleef het lang gezellig op het NEO-terras, de liedjes van René Bosch verhoogde stemming en de broodjes vonden gretig aftrek. Voor NEO wacht nu een week pauze waarna op 11 juni de reis wordt aanvaard naar Vierlingsbeek, waar Volharding de tegenstander is. Ook die club pakte een periode na het seizoen ervoor gepromoveerd te zijn. De club speelt in de afdeling zuid 2, in de eerste klasse C.