Afbeelding

Podium voor Mirjam Pol in Qatar Baja 2023

Sport en vrije tijd

BORNE - Pol hield eerst nog een duidelijke slag om de arm, aangaande haar finishplek en finishtijd. Later in de avond, toen de lijst met definitieve uitslagen binnen kwam, bleek de lijst met straftijden wel heel erg lang. En Pol stond daar niet op, ze was een van de weinige deelnemers die alle waypoints had gehaald. Uiteindelijk hield dat ook in dat ze doorschoof naar een achtste positie. Ze stond zaterdag dan ook als achtste aan de start. 

“Ik schrok ervan, die lijst met penalties! Het was ook zeker geen makkelijke etappe, zeker het vinden van alle waypoints was niet appeltje-eitje,  maar wel echt mijn ding natuurlijk”, liet wereldkampioen Baja 2022 vanuit Qatar weten. De tweede dag stond voor Mirjam Pol in het teken van ‘zorgen dat je erbij blijft!’. Maar al snel werd duidelijk dat vandaag het navigeren een nog grotere rol speelde dan dat het gisteren deed, en navigeren en haar eigen pad volgen, dat kan ze, bewees ze eerder.

Op het Podium!
Pol: “Wow! Ik weet niet wat ik zie! Dat is echt gaaf; ik ben gewoon derde algemeen geworden! Ik sta vanavond tussen de kerels, en zeker niet de minste, op het podium. Wat een beloning voor het harde werken vandaag, zeg. Ik had de hele dag een slinger van rijders achter me aanrijden. Het was echt een lastige dag vandaag maar ik heb toch 5 plaatsen in het algemeen klassement goed weten te maken! Ik had het in eerste instantie helemaal niet in de gaten, totdat ik hier door iedereen werd gefeliciteerd, andere rijders, hoge Qatar functionarissen, iedereen komt me feliciteren en handen schudden!”

Geen assistentie maar niet alleen
Wie had dat gedacht? Op het allerlaatst inschrijven, niet de voorbereiding hebben die ze graag wil, geen assistentie en rijden op een motor die niet van haar is. Pol kreeg eerder deze maand de mogelijkheid om te rijden op een motor van een ander coureur: “Wat ben ik Gerard ongelofelijk dankbaar! Ik mocht op zijn motor rijden, hij stond met de motor op een aanhanger achter de auto al op mij te wachten toen ik hier arriveerde. Hij heeft me zoveel mogelijk met raad en daad bijgestaan. Ik had dan wellicht geen officiële assistentie maar zijn hulp gaf mij het gevoel dat ik best professioneel bezig was”, aldus Mirjam Pol die ook het damesklassement op haar naam schreef.

Afbeelding