Afbeelding

BZSV de Blauwwitters in slotfase onderuit tegen Mariënheem.

Sport en vrije tijd

BORNE - De Blauwwitters hebben zaterdag een onnodige nederlaag geleden tegen S.V. Mariënheem. Aan het einde van een zeer doelpuntrijk duel kwam de ploeg uit Borne 1 doelpunt te kort om een punt mee naar huis te kunnen nemen.

De Blauwwitters speelden met rouwbanden om en er werd bij aanvang van de wedstrijd eerst een minuut stilte gehouden, vanwege het overlijden van erelid Geert Kremer. In de beginfase van de wedstrijd waren de Blauwwitters heer en meester. Het combineerde goed en het was wachten op de openingstreffer. Deze viel al na 10 minuten spelen. Een lange bal van Joey Snijders werd goed gecontroleerd door Ben Kamers, die op zijn beurt Kent Arslani bereikte. Arslani speelde fraai zijn man uit en wist met een geplaatst schot keeper Sietse Koenjer te passeren.

De openingstreffer leek Mariënheem wakker te schudden, waarna het veel beter begon te voetballen. De Blauwwitters hadden hier niet direct het antwoord op en moesten na 25 minuten de tegentreffer incasseren. Het was aanvaller Maikel Lorkeers die over twintig meter prachtig raak schoot. Deze treffer bracht niet alleen de score, maar ook de spelverhouding weer in evenwicht. De ploegen leken daardoor met een gelijke stand te gaan rusten. Tot Winston Somhorst namens de Blauwwitters nog een hoekschop mocht nemen. Deze werd niet goed uitverdedigd door Mariënheem. Waarop Jason Kimmels de afvallende bal goed binnenschoot. Een mooie opsteker voor de ploeg uit Borne, dat zo kon gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

BZSV de Blauwwitters hield al rekening met een fel startend Mariënheem na rust en niets bleek minder waar. De Bornse formatie werd teruggedrukt, maar bleef zelf gevaarlijk middels de counter. Echter was het Mariënheem dat al snel de gelijkmaker maakte. Uit een goede voorzet vanaf de zijkant werd door Rinse Kleverkamp de 2-2 binnengekopt. De Blauwwitters waren het daarop even kwijt, wat ertoe leidde dat het 5 minuten later voor het eerst op achterstand kwam. Een fraaie steekpass van uitblinker Milan Lorkeers werd op waarde geschat door Maikel Lorkeers en hij bracht daarmee de stand op 3-2.

Dat de Blauwwitters nog niet over de klap heen waren bleek wederom 5 minuten later, toen de beslissing leek te vallen. Dit keer was het aanvaller Mark Neimeijer die keeper Tom Markvoort verschalkte en zodoende tekende voor de 4-2. Daarop greep Trainer Ali Gozukeles in en schakelde over naar een 4-3-3 formatie, om zo meer aanvallend vermogen te creëren. Met succes. Na een goede aanval was Kent Arslani opnieuw het eindstation en hij wist de 4-3 te scoren. Met zijn aansluitingstreffer werd ook de spanning teruggebracht in de wedstrijd.

De spanning werd helemaal teruggebracht toen Joey Snijders nog geen 2 minuten later de gelijkmaker binnenkopte. De ploeg uit Borne toonde hiermee aan over flink wat veerkracht te beschikken en het ging op zoek naar de overwinning. De overwinning ging echter naar de thuisploeg. De 5-4 kwam uit een voorzet, die met het nodige fortuin door Mark Neijmeijer werd binnen gewerkt. In de resterende minuten probeerden de Blauwwitters met veel lange ballen nog iets te creëren, maar wist het niet meer echt gevaarlijk te worden.

BZSV de Blauwwitters krijgt zaterdag 11 maart de kans om zich te revancheren. Dan speelt het thuis tegen de nummer 4 van de competitie: AVC Heracles. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:30 uur en wordt voorafgegaan door de feestelijke opening van het nieuwe hoofdveld.