Afbeelding

NEO boekt verdiende 4-1 zege bij vv Emmen

Sport en vrije tijd

BORNE - In een, met name voor rust, rommelige wedstrijd heeft NEO uiteindelijk een ruime overwinning behaald op de drager van de rode lantaarn, vv Emmen. Maar zoals al in de voorbeschouwing werd aangegeven, de ploeg van scheidend trainer Kevin Waalderbos, heeft voetballend echt meer in haar mars dan meerdere andere teams in de klasse, maar wellicht dat je jeugdigheid van het team de reden is dat dat vaak niet in klinkende munt kan worden ongezet.

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Hans Timmerman begon NEO voortvarend op het niet al te sfeervolle sportpark Meerdijk, waar meer mensen uit Borne leken te zijn dan fans van de thuisclub. Al na vier minuten kwam NEO op voorsprong. Jesse Keur kwam op het oog in een ideale schietpositie, maar de frêle technicus besloot niet te schieten en de aanval draaide uit op een hoekschop. De corner van Ron Spoler werd door dezelfde Keur heerlijk binnen gevolleerd bij de tweede paal: 0-1.

Het leek wellicht een eenvoudige middag te worden voor NEO, maar Emmen gaf niet de indruk al geklopt te zijn en speelde een aantal aardige kansen bij elkaar, deels doordat de passing bij NEO bij vlagen erg slordig was. Met name Djairo Fik was voortdurend dreigend en had over hele duel bezien meer met zijn kansen moeten doen.

Terwijl de eerste helft langzaam voortkabbelde en NEO via Ron Spoler en Stef Rompelaar nog een paar aardige kansen kreeg, viel na 35 minuten de 0-2, op dat moment eigenlijk uit het niets. Na een inworp controleerde Rick ten Tusscher de bal subtiel en joeg de bal vervolgens uit een moeilijke hoek langs goalie Lars van der Swaluw, een prachtgoal.

Nog voor de pauze moest de prima keepende Douwe Everink nog een keer redding brengen op een schot van Bas Aalderink, waarmee de ruststand op 0-2 werd bepaald.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Emmen kwam terug in de wedstrijd. Een volslagen mislukte pass vanuit de NEO-defensie werd onderschept, maar NEO leek in de daaropvolgende aanval met de schrik vrij te komen, want de bal belandde op de paal. Helaas stond Djairo Fik paraat om de terugspringende bal alsnog binnen te schieten: 1-2.

Maar NEO stelde meteen vanaf de aftrap orde op zaken. Mauro Lohuis bediende met een fraaie pass Stef Rompelaar die de bal zodanig perfect onder controle bracht dat hij meteen af kon drukken van een meter of twintig. Zijn vlammende schot belandde in de uiterste hoek: 1-3.

Een paar minuten later leek de 1-4 een feit te worden. Stef Rompelaar kon ondanks een enorme beuk de bal doorkoppen op Ron Spoler, die echter verwachtte dat arbiter Plat zou fluiten en daardoor zijn vrije doortocht even pauzeerde. Plat past echter voordeel toe, maar de sterk spelende Spoler was even de balans kwijt en van der Swaluw kon met zijn voeten redding brengen.

Kevin van der Brug was vervolgens dicht bij de 1-4. Zijn voortreffelijke aanname vervolgde hij met een schot dat millimeters voorlangs scheerde. Ook Stef Rompelaar was dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn schot uit de rebound van een corner werd van de lijn gehaald.

Met invallers Jasper Scholten, Wessel Bom, Mats Velner en Wout Bartelink veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Emmen werd nog twee keer gevaarlijk middels Djairo Fik, maar de spits schoot nogal wild naast en over. Jasper Scholten bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-4 door de bal diagonaal binnen te schieten. Die goal had vanwege hands wellicht afgekeurd kunnen worden, maar vlak daarvoor werd een goal van Scholten volledig onterecht afgekeurd op advies van de assistent.

Stef Rompelaar miste geheel vrijstaand nog een enorme kans op 1-5, maar uiteindelijk behaalde NEO een ruime en verdiende zege en een mooie opsteker voor de komende twee thuiswedstrijden tegen GVAV Rapiditas respectievelijk GRC. Tegen beide ploegen uit de stad Groningen wist NEO overigens het eerste duel niet te winnen. Er valt iets goed te maken dus.