Fotograaf: Jaap Engelsman
Fotograaf: Jaap Engelsman JAAP ENGELSMAN

NEO boekt eclatante 7-0 zege op Jubbega

Sport en vrije tijd

BORNE - Natuurlijk kun je redeneren dat Jubbega diverse spelers miste, maar de hoofdmacht van NEO speelde vol overtuiging en liet de Friezen geen enkele illusie op een resultaat. De 7-0 eindstand was uiteindelijk niet eens geflatteerd.

Na een paar rare minuten, waarin NEO onnodig een vrije trap en een corner tegen kreeg, duurde het even aleer de thuisclub de overhand kreeg. De eerste kans ontstond na een mooie combinatie over links waarna de strakke voorzet van Wessel Bom net werd aangeraakt voordat de NEO-spitsen gevaarlijk konden worden.
Nadat twee hoekschoppen bijna tot de 1-0 hadden geleid, (Wessel Bom en Bas Spenkelink kopten nipt over) was het na twintig minuten wel raak. Een fraaie actie van Ron Spoler op de linkervleugel werd alert afgemaakt door Rick ten Tusscher, 1-0. Tien minuten later viel de 2-0 al. Een afgeslagen voorzet werd door de uitblinkende Jasper Scholten kiezelhard binnengeschoten.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks hervat of de 3-0 stond al op het scorebord. Stef Rompelaar scoorde met een verraderlijk schot en behaalde daarmee “een ster” van VoetbalOost voor 25 doelpunten. Zijn eerste en hopelijk niet de laatste ster.

Twee minuten later viel bijna de 3-1. Een van de weinige aanvallen van de gasten leidde tot een hoekschop, die kort werd genomen. De bal werd voorgezet en Leco Zeevalkink leek even verrast doordat wat NEO-mensen onder de bal doorgingen. De jeugdige goalie verwerkte de bal echter prima, waardoor de ruststand uiteindelijk 3-0 bleef.

Na de onderbreking ontstond er een soort kat-en-muis-spelletje waarin Jubbega nauwelijks in staat bleek een fatsoenlijke aanval op te zetten. Niet zo heel gek, gezien het aantal afwezige spelers. Wat heet, de nood was aan Friese kant zo hoog dat de vaste eerste keeper moest worden opgesteld als veldspeler.

Nadat een scrimmage na twee minuten goed afliep voor Jubbega was het korte tijd later wel raak. Alleen voor de Friese goalie maakte Stef Rompelaar zijn tweede van de middag: 4-0.

NEO bleef scherp en Jubbega werd het steeds onmogelijk gemaakt er fatsoenlijk uit te komen. Het overwicht moest wel tot meer goals leiden en dat werd ook bewaarheid. Na een uur spelen zette Jasper Scholten zijn collega Rompelaar alleen voor de keeper en de spits kon de bal simpel intikken: 5-0.

NEO wisselde in het tweede bedrijf een keer of vijf, maar dat had geen enkele invloed op de veldverhoudingen. Max Brunninkhuis, Wout Bartelink, Mats Velner, Mike Engelsman en Kevin van der Brug werden ingebracht, maar NEO’s dadendrang bleef groot.

De mooiste goal van de middag viel na ruim 70 minuten. Mats Velner had een loepzuivere lob in huis die bij de tweede paal binnenviel: 6-0, de keeper van Jubbega volledig kansloos latend.

Nadat de doelman Couperus nog een schot van Max Brunninkhuis met moeite stopte was het slotakkoord weer voor de tandem Scholten/Rompelaar. Laatstgenoemde had de voorzet in huis, Scholten kon simpel afronden: 7-0.

Ook Kevin van der Brug had nog op het scoreformulier kunnen komen. Na een fraaie actie schoot hij eerste rakelings naast en vlak voor tijd kopte hij een mooie voorzet van zijn aanvoerder op de lat.

Een rimpelloze zege op een dan wel spelers missende tegenstander, maar zoals Michel Steggink het treffend verwoordde….je moet het nog wel doen! Mooi om te zien dat het euvel van “niet scoren” nu ineens gelogenstraft werd. Dat geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd bij Roden komende zondag.