Afbeelding

Snelle thuiswinst Apollo 8

Sport en vrije tijd

BORNE - Zaterdag 19 november speelde Apollo 8 een thuiswedstrijd in sporthal De Veste in Borne tegen Voltena. De thuisploeg zette de tegenstander in drie sets opzij.

Vlak voor het Europese treffen tegen AJM FC Porto kwam Apollo 8 nog in actie in de eredivisie. In Borne speelde het team van Thijs en Bart Oosting tegen middenmoter Voltena. In drie sets stelde Apollo 8 de overwinning veilig (25-20, 25-17, 25-22) waardoor de punten in Borne bleven.

Belangrijk
‘Met nog één wedstrijd voor ons Europese avontuur tegen AJM FC Porto hebben we tegen Voltena een belangrijke 3-0 overwinning geboekt. We hadden een goede voorbereiding en dit zorgde ervoor dat we hun spel goed konden lezen. Nu de volle focus op Porto’, aldus Jette Kuipers.

Verdiende overwinning
‘We hebben een verdiende zege geboekt tegen Voltena. De beginfase van de wedstrijd leek het er niet op dat het een eenvoudige avond zou gaan worden. We begonnen simpelweg niet scherp. Na een vroege time-out kregen we grip op het aanvalsspel van Voltena. In de tweede set hadden we dusdanig veel druk van de servicelijn dat er tegen het einde maar liefst acht setpoints op de borden stonden. Het derde was uiteindelijk raak. In de derde set was het Voltena dat direct een gat sloeg van vier punten. Halverwege hadden we het gat gedicht waarna we bij de bigpoints goed bij de les waren. Een goede snelle overwinning dat prettig is met het oog op de uitwedstrijd tegen AJM Porto’, reageert trainer Bart Oosting op de thuisoverwinning.