Afbeelding

Kulturhus start met het Bordspelcafé Borne

Algemeen

BORNE - Op maandagmiddag 27 maart wordt in het Kulturhus het eerste Bordspelcafé Borne gehouden. Op woensdagavond 29 maart is er ‘s avonds Bordspelcafé. Doel van het Bordspelcafé is om liefhebbers van het spelen van een bordspel met elkaar in contact te brengen en om samen een bordspel te spelen. Voorbeelden van bordspellen zijn Risk, Catan of het aloude Monopoly. Maar er zijn honderden meer of minder bekende bordspellen en elk jaar verschijnen er ook nieuwe leuke en spannende bordspellen.

Initiatiefnemer Roy Revet: ‘Ik ben recent gepensioneerd, ik heb een kast vol leuke bordspellen en heb overdag tijd om ze te spelen. De vraag is dan met wie?’

Omdat er vast meer mensen zijn die zich in deze situatie herkennen deed Roy een oproep in het wijkbulletin van de wijk Wensink-Zuid. En dat had succes. Er melden zich direct buurtgenoten aan en een eerste bordspelmiddag in het Kulturhus vond eind januari plaats. Uit de reacties kwam naar voren dat er ook jongere liefhebbers van bordspellen zijn die juist graag op een avond willen spelen. Ook bleek dat de interesse in het soort bordspel verschilt. En naast het spelen van bekende bordspellen is er bij sommige deelnemers interesse om juist nieuwe spellen te leren kennen. Eén van de mensen die reageerden op de oproep van Roy is Irene Pigge. Zij is een enthousiaste en fanatiek bordspelliefhebber en heeft ervaring met deelname aan bordspelgroepen in Hengelo. Irene en Roy trekken nu samen op om van het Bordspelcafé Borne een succes te maken. Op basis van alle reacties hebben zij een plan gemaakt dat door het Kulturhus positief is verwelkomd. Er komt eens per maand een Bordspelcafé op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en, ook eens per maand, op woensdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. 

Naar verwachting zal de maandagmiddag de iets oudere bordspelliefhebber trekken die juist een bekend spel wil spelen met anderen. De woensdagavond zal waarschijnlijk voor de wat jongere bordspelliefhebbers beter uitkomen. In samenwerking met Top1Toys Borne zullen in elk geval op de woensdagavonden ook nieuwe of minder bekende spellen worden gepresenteerd en geprobeerd. Het plan is om bij gebleken succes in elke laatste week van de maand het Bordspelcafé te houden. De deelname staat voor elke bordspelliefhebber open. Voor wie mee wil doen aan het Bordspelcafé Borne geldt het volgende: Deelname kost € 3,-- en dat is inclusief een kop koffie of thee. Graag zelf één (of meer) bordspel(len) meenemen welke je met anderen zou willen spelen. En meld je vooraf even aan op: bordspelcafeborne@gmail.com.