1e Escaperoom van Borne officieel geopend
1e Escaperoom van Borne officieel geopend deweekvanborne.nl

1e Escaperoom van Borne officieel geopend

Algemeen

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

\n

BORNE - Woensdag 25 mei is de 1e escaperoom van Borne officieel geopend. Koen Schukkink en Jelmer Weken, twee jonge ondernemers uit Borne, hebben zelfstandig deze Escaperoom Borne met het thema “De wraak van Bloedbaard”, bedacht en gebouwd.

Het thema past ook helemaal bij het interieur en de sfeer in Kids City, rondom de escaperoom. Kids City, het meesterwerk van de familie Noltes, is in het jaar 2000 omgezet van een zwembad tot een indoor piratenspeeltuin. Het grote, houten piratenschip met daarop een restaurant en bar, is het paradepaardje van Kids City en ademt de sfeer van de piraterij uit het verleden. In deze omgeving past heel goed het thema van de nieuwe escaperoom. De escaperoom is gebouwd in de kapiteinskamer, deze bevat meerdere ruimten. Koen geeft in het gesprek aan “Deze escaperoom is echt iets unieks, want als je Kids City binnenstapt voel je meteen de adembenemende piratensfeer. Dan zit je meteen ook in de sfeer van de escaperoom en het bijbehorende thema.”

Koen en Jelmer kennen elkaar al heel lang, ze zijn beiden opgegroeid in de Bornse wijk Stroom Esch. Later zijn ze ieder hun eigen weg gegaan maar elkaar toch weer tegengekomen. De ‘klik’ was er meteen weer en na de vraag van Koen aan Jelmer “Zullen we een escaperoom starten?”, was het antwoord van Jelmer meteen spontaan “Ja”. Ze zijn alle twee zeer geïnteresseerd in gamen, spelletjes, etc, zoals vele jongeren. Naast hun volledige banen vonden ze een eigen escaperoom bouwen wel een mooie uitdaging. Jelmer zegt daarover “Wat is er mooier dan samen een ‘game’ bedenken en het zelf fysiek uitbeelden?” Samen hebben ze in hun vrije tijd het ontwerp en het thema bedacht, de ruimten ingedeeld en ingericht. Het was wel hard werken voor beide heren in hun vrije tijd. De officiële opening is enkele keren uitgesteld door diverse oorzaken. Gelukkig heeft verhuurder, de eigenaar van Kids City, hierin positief en goed meegedacht. Jelmer is het creatieve brein en heeft bijna alle puzzels uitgetekend, zelf gemaakt van houtmateriaal en geschilderd. Koen is ook wel creatief, maar meer het commerciële brein en beiden zijn ze complementair aan elkaar. Vele authentieke spullen hebben ze opgespoord bij ondermeer de kringloopwinkel.

De escaperoom is een mooie, aanvullende en nieuwe attractie in het gebouw van Kids City. Na sluitingstijd voor de kinderen, circa 18.00 uur, openen Koen en Jelmer de Escaperoom Borne. Elke avond tot 24.00 uur zijn ze, in principe, op afspraak open. Je wordt, samen met je groep (maximaal 7-8 personen) in de gezellige scheepsbar ontvangen waar je het verhaal hoort van Bloedbaard en de andere piraten kapteins. Daarna sluiten de deuren van de escaperoom en zal de groep samen diverse puzzels en raadsels moeten oplossen om binnen een uur te kunnen ‘ontsnappen’ uit de escaperoom. Na de opgelopen spanning kun je dan gezellig samen gaan ontspannen met een hapje en een drankje. Er zijn vele mogelijkheden, arrangementen en faciliteiten in samenwerking met Kids City, om alle soorten feestjes te houden, bijvoorbeeld in de borrelboot.

Kijk op www.escaperoom-borne.nl en www.borrelbootborne.nl voor meer informatie.