Zakelijk

Veel wisselingen op menu Foodconnect: "Dan zijn producten op z’n lekkerst”

BORNE - Ruud Lansink, oftewel kok Ruud (34) kookt al zijn hele leven. Zes jaar geleden verruilde hij de horeca voor de keuken van Food Connect. Kookte hij eerst voor een handjevol mensen, nu zet hij de lekkerste gerechten op tafel voor duizenden klanten. Welk gerecht het populairste is? Het zal u verrassen maar de stamppotten vliegen het hele jaar de ‘deur uit’.

“Het is een mooie uitdaging om iedereen een lekkere maaltijd voor te zetten en ik ben constant bezig met ontwikkelingen op het gebied van smaak en gezondheid. We werken met ongeveer vijfhonderd verse producten per week en wisselen elk seizoen het hele menu. Hierdoor werken we altijd met de lekkerste seizoensingrediënten.”

Stamppot het hele jaar door
“Het is leuk om de verschillen te zien tussen een restaurant en aan huis bezorging. Zo zagen we afgelopen winter een enorme toename in de stamppotten, waardoor we ineens driehonderdvijftig kilo boerenkool kookten voor onze klanten thuis. Prachtig vind ik dat. Stiekem zijn onze klanten toch wel gek op Hollandse pot. En zelfs midden in de zomer is er nog veel vraag naar hutspot met runderhachee!”

Kerst in de zomer? Bij Food Connect kan het!
“Hoewel het zonnetje nu flink om de deur komt kijken, bevind ik me al helemaal in de kerstsfeer. De gerechten die we bedenken, testen we namelijk eerst uitvoerig met ons team. Hoe is de smaak van het gerecht, kan dit eventueel nóg lekkerder met wat extra verse kruiden en heeft het gerecht de feestelijke, luxe uitstraling die past bij kerst? We willen onze klanten natuurlijk alleen het beste bieden!" 

Gezonder
“Het afgelopen jaar zijn we ook volop bezig geweest om onze gerechten nog gezonder te maken, door bijvoorbeeld een andere soort zout te gebruiken, met minder natrium. Zo blijven we altijd in ontwikkeling. Regelmatig nodigen we klanten en collega’s uit voor smaaktesten, zodat we ook met hun mening aan de slag kunnen. Ik begin mijn werkdag sowieso altijd met het lezen van de tips van klanten. Samen met de andere koks kijken we of we iets moeten veranderen aan de receptuur. Als we vaker de opmerking krijgen dat een gerecht iets te scherp van smaak is bijvoorbeeld. Of laatst, toen vonden meerdere klanten het velletje van de rookworst een beetje stug. Naar aanleiding van deze opmerkingen hebben we voor een andere rookworst gekozen.”

Spannend
“Na een werkdag sta ik thuis ook graag in de keuken. Soms neem ik wel maaltijden mee van het werk, want het is niet alleen heel erg lekker maar ook ideaal op drukkere dagen. Maar ik houd er ook van om wat anders thuis op tafel te zetten. Bijvoorbeeld wereldse gerechten uit Suriname of Indonesië. Van de ingrediënten in de koelkast bedenk ik wat, aan de hand van waar ik zin in heb. Al houden we thuis toch eigenlijk ook wel van de Hollandse pot, hoor. Van luxe gerechten tot een goede stamppot, ik vind het heerlijk om te koken! De leukste uitdaging blijft toch wel de ‘beef Wellington’, het is belangrijk dat het bladerdeeg mooi krokant blijft. Dat blijft leuk om te maken”.

Oliebollen
“Mijn moeder kon goed koken en ze maakt nog steeds alles vers. Daar ben ik dus echt mee opgegroeid. Op mijn verjaardag koos ik oliebollen als favoriete eten. Dat kan ze heel goed en die ging ze dan altijd voor me maken. En ik ben jarig in juli hahaha.”

Favorieten
“Mijn top 3 uit alle maaltijden? Nou, de kalfssukade met rode wijnjus vind ik heel erg lekker. Het maakt me niet zoveel uit wat daar dan bij zit, alles smaakt wel. En de kipfilet met roomkaas en kerriesaus is een aanrader, met rijst en sperzieboontjes. Een nieuwkomer waar ik nu mee bezig ben is de ‘daging roedjak’, een Indonesische runderstoofschotel met citroengras en allerlei specerijen en kruiden, met volkoren rijst en Indische boontjes. Onze klanten moeten nog heel eventjes wachten daarop, die komt begin oktober op de menukaart”. 

Loopt het water u ook in de mond?
Proef dan zelf eens waar kok Ruud het over heeft en bestel een proefpakket van 3 maaltijden voor € 15 of 5 maaltijden voor € 20. U kiest zelf welke dat zijn, uit ons wisselende menu van twaalf gerechten. Ga naar foodconnect.nl/proefpakket of bel ons op 0 888 10 10 10. U kunt ook het strookje uit deze krant invullen en opsturen.