Zakelijk

Slijterij de Barrique heropent belevingscentrum in De Dorsmolen

Borne – Het is ook echt een beleving. Als je het nieuwe pand van de Barrique binnen loopt beleef je meteen de bruine kroeg door de opstelling van het bier. Je beleeft de mediterrane sfeer bij de wijn. Verderop in het pand is een grote bar gemaakt waar je van whisky’s kunt genieten. Er staan wijnvaten opgesteld en een oude werkbank met daar op prachtige whisky’s. Even verderop vind je een vintage hoekje met heerlijke Chesterfield stoelen om even te relaxen. Kortom een echt belevingscentrum. Er worden hier straks proeverijen gehouden in wat in Borne de grootste slijterij genoemd mag worden.

Eigenaar Thom Hilderink is erg blij met het resultaat. Trots laat hij alle ruimten zien. Twee grote koelcellen voor het bier “want dat blijven we gekoeld verkopen”, een wasstraat voor de glazen die terugkomen van de feestjes. Verder opslagruimtes voor de vele tapinstallaties, statafels, koelkasten en een emballage afdeling. “We hebben nu alles in een pand. Aan de Azelosestraat konden we alleen de dranken verkopen, al deze spullen stonden in een grote loods. Alleen dat al bespaard ons in de toekomst heel veel tijd”.

 

“Dit doe je maar een keer in je leven”

 

Vanaf juni is de 49-jarige slijter al bezig om het pand in te richten. “Dit doe je maar een keer in je leven, maar als je het resultaat ziet, word ik daar wel blij van. Thom heeft zelfs een eigen kantoortje in het nieuwe pand. “Ik zal er wel niet veel zitten, maar het idee dat het er is, daar word ik wel vrolijk van” vertelt hij met een lach.

 

Ook alcoholvrije wijn

Het winkelgedeelte is heel bewust ingedeeld naar verschillende sferen. Zo is er de bierhoek waar een enorm assortiment bieren aanwezig is. Ook de alcoholvrije bieren zijn erg in opkomst. Even verderop verandert de vloer in mooie mediterrane tegels. Hier tref je allerlei soort wijn aan. “Wat opvalt is dat het assortiment biologische wijnen enorm toeneemt. De mensen vragen er ook steeds meer naar. We hebben nu prachtige wijnen uit bijvoorbeeld Israël, aan zulke landen denk je niet zo gauw als het over wijn gaat”. Verder geeft Thom aan dat er onder de 450 tot 500 soorten wijn ook een aantal alcoholvrije soorten zijn, waarvoor steeds meer belangstelling is.

 

600 Whisky soorten

De derde sfeerhoek is die van gedestilleerd. Er staat een grote vierkante Iersgroen geverfde bar met fraaie krukken eromheen. Boven de bar komt een vitrinekast waar hele exclusieve whisky’s zullen worden bewaard. “Ik schat dat we wel tot 600 soorten komen, ik heb ze niet allemaal geteld. Maar we hebben natuurlijk ook prachtige cognacs en alles wat er op dat gebied te verkrijgen is”.

 

Cadeaus en accessoires

De Barrique wil zich ook steeds meer richten op cadeaus en accessoires. Zo zullen er boeken in het assortiment worden opgenomen. Maar ook het leuk verpakken en samenstellen van cadeaus met verschillende soorten drank wil de zaak gaan uitbreiden. Daarvoor zal er een apart gedeelte van de gigantische winkelruimte worden ingericht. (WA)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

De opening gebeurt in fases.

Dinsdag 21 januari voor zakenrelaties en genodigden

Woensdag 22 januari voor buurtbewoners van de Azelosestraat

Vrijdag 24 en zaterdag 25 januari voor iedereen met een mooie openingsactie. Ieder klant krijgt een speciale tas.