Zakelijk

PUUR Vis & Zo neemt de Viskoepel over

Borne | Ruim een jaar na de opstart van de Viskoepel in de Stroom Esch neemt een nieuwe eigenaar de koepel over, Ronald Timmerman. Hij noemt zijn zaak: ‘PUUR Vis & Zo’. Hij opende vorige week woensdag de deuren van zijn winkel. Timmerman heeft al een zaak in Enschede. Die blijft voorlopig nog open, maar het is de bedoeling om straks alleen in Borne verder te gaan. Het assortiment is grotendeels overgenomen van de vorige eigenaar, al zal de 64- jarige nieuwe eigenaar zijn eigen verfijningen aanbrengen.

 

De vorige eigenaresse, Kirby Jagersma, helpt de eerste dag de nieuwe eigenaar in de zaak. Zij begon vorig jaar in februari met de Viskoepel. “Het werd mij te zwaar, mede namens de gevolgen van een ernstig ongeluk van enkele jaren geleden. Dus ik ben blij dat Timmerman het overneemt. Ik help hem nog even”, aldus Kriby.

 

Opgegroeid met vis

Ronald, de nieuwe eigenaar, groeide op in Den Helder en zag menig vissersvloot aankomen. Hij hielp op jonge leeftijd al bij de visafslag. Na eerst een opleiding gevolgd te hebben op de visserijschool, werkte hij jaren op een vissersboot. Aan wal besloot hij zijn eigen visspeciaalzaak te gaan runnen. Vervolgens werkte hij nog jaren in de offshore en in het buitenland.

 

Zaak in Enschede

Na terugkomst in Nederland bleef het kriebelen en toen zich de mogelijkheid voor deed om een viswinkel in Enschede over te nemen, dacht hij daar niet lang over na. “We hebben de sprong gewaagd en dat beviel erg goed. Nu een nieuwe herstart in Borne, dat was een nog een mooiere kans, dus heb ik die met twee handen aangegrepen”. Kennis van vis ontbreekt zeker niet bij de nieuwe eigenaar. Hij weet wat er zoals in de Noordzee zwemt. “Ik specialiseer me ook op die vis uit de Noordzee. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de schol in de wintertijd niet te verkrijgen is. Er is dan wel schol, maar die is zo dun als krantenpapier en dat is geen kwaliteit”.

 

Hollandse nieuwe

De inrichting van het pand aan de Dorsmolen 7 is niet veel veranderd. Het is een plek waar men van een broodje haring tot aan een zakelijk menuutje sliptong of een pannetje met gekookte mosselen kan genieten. Of gewoon even lekker snel een rijk belegd broodje als lunch, of een kant en klare maaltijd, om mee te nemen. De drie meter open vitrine is speciaal ingericht voor verse vis. Naast de vitrine is een speciale haringbar gemaakt waar je sinds afgelopen vrijdag weer de Hollandse nieuwe kunt krijgen uiteraard met een uitje als dat gewenst is. WA


Reacties

  • door Gienus
  • 95 dagen geleden

Prima zaak voor Borne,altijd vis van hoge kwalitei,eigenaar met verstand van zaken en klantvriendelijk,jammer dat hij weggaat uit Enschede