Zakelijk

Podozorg Borne beleefde een prachtige start

Borne | Een jaar geleden startte Podozorg Borne in het nieuwe gezondheidscentrum De Poort van Borne, de voormalige Theresiakerk. Registerpodoloog, Wilma Seinen, is tevreden over dat eerst jaar, “we hebben een mooie vaste klantenkring opgebouwd en dat ziet er voor de toekomst goed uit”. De vier praktijken die er in Twente waren zijn inmiddels met nog twee uitgebreid, met vestigingen in Saasveld en Wierden.

Filtsende start

Wilma Seinen had voor de opening maar liefst 500 rozen ingekocht onder het motto “met podozorg loopt u op rozen”, en ze waren allemaal op. Er werd een korting op een behandeling aangeboden en daar werd door de bezoekers goed gebruik van gemaakt. Er werden ook veel vragen gesteld door de bezoekers, die allemaal beantwoord werden. Daarnaast werd er vertelt over de vergoedingen die bij een aanvullende verzekering in het pakket zitten.

 

Aandoeningen

Er kunnen zich vele klachten voordoen aan de voet. Wilma Seinen daarover. “Wij zien peesplaat ontstekingen, achillespeesklachten, voorvoetpijn en lage rugklachten die kunnen voortkomen uit een verkeerde voetstand. Ook bij kinderen kunnen zich klachten voordoen bijvoorbeeld aan de hiel of na het hardlopen of voetballen. Op kunstgras voetballen is voor kinderen met hielpijn per definitie niet verkeerd maar de harde ondergrond zorgt voor minder demping en dan treden deze klachten sneller op. Met tijdelijke zolen met flinke demping is het goed te behandelen. Na de zomer vakantie hebben wij vaak patiënten met hielpijn. Doordat zij op blote voeten en slippers lopen kan er gemakkelijk een overbelasting van de peesplaat onder de voet ontstaan. We doen veel aan patiëntvoorlichting en van vrijwel alle klachten is in de praktijk een folder voorhanden voor meer informatie”.

 

Diagnose met Echoapparatuur

Om een juist beeld te krijgen van de voetproblemen maken Wilma en Gijsbert gebruik van echo-apparatuur. “Op die wijze kunnen wij in de voet kijken, het probleem opsporen, benoemen en aan de patiënt laten zien”. Podozorg heeft vrijwel alle mogelijkheden in huis om iets aan die problemen te doen, zoals correctie met behulp van steunzolen, eelt en likdoorns verwijderen,  pedicure behandeling en corrigerende en beschermende technieken. Dit alles om ervoor te zorgen dat de patiënt weer pijnloos verder kan gaan.

 

Pedicure

Er is ook een professionele pedicure behandeling mogelijk.  Waarbij men bijvoorbeeld kan denken aan behandeling bij reuma of diabetes mellitus. Verder kunnen bijna alle voetklachten verholpen worden zoals eelt, likdoorns en ingegroeide nagels. Maar ook kunnen de teennagels in de zomer voorzien worden van een mooie gellak die langere tijd blijft zitten.

 

Medewerkers

De praktijk in Borne werkt met zes medewerkers. Naast Wilma Seinen werkt Gijsbert Lalkens er als podotherapeut en MSU-echografist. Verder werkt Kyra Kunst er als medisch  pedicure en Mandy Leusink is podotherapeut in opleiding. Lisan Seinen werkt er als pedicure.

 

Samenwerking

In het nieuwe gezondheidscentrum is de praktijk op de begane grond gevestigd, naast de fysiotherapeut en de dokters praktijk. De praktijk heeft nu al een groeiende belangstelling en Wilma Seinen is daar enthousiast over. “We ervaren dat er een uitstekende samenwerking is, we zitten allemaal in hetzelfde centrum en naar elkaar doorverwijzen gebeurt regelmatig. Zo helpen we de patiënten op de meest optimale manier. Het is een leuk beroep met heel afwisselend werk en je hebt met vele soorten mensen te maken. Dat maakt het niet saai, het is erg boeiend en vooral dankbaar werk, zo sluit Wilma af.                                                                                

 

Voor het maken van een afspraak kunt u:

Mailen naar ; seinen@podozorg.nl

Of bellen: Tel 0546-658551

WhatsAppen: 0642440949

www.podozorg.nl