Zakelijk

Marcel Rouwen: “Klanten kunnen gewoon binnenlopen voor advies”

Marcel Rouwen opent derde Fedacc-vestiging, ditmaal in Borne

Frank Ellenbroek en Marcel Rouwen

BORNE – Fedacc heeft al jaren vestigingen in Losser en Haaksbergen, maar eind vorig jaar kwam daar een derde vestiging bij, namelijk Fedacc Borne aan de Aanslagweg 22. Marcel Rouwen en Frank Ellenbroek zijn het gezicht van de vestiging in Borne.

“Ik kom zelf uit Borne, dus op het moment dat wij ideeën hadden voor een derde vestiging lag het voor de hand om dit in Borne te proberen. Voor een kantoor als Fedacc is het van belang dat er altijd bezetting is, zodat we goed bereikbaar zijn. Toen ik Frank sprak bleek hij op zoek naar een nieuwe uitdaging waardoor het voor de hand lag om dit samen op te pakken”, steekt Marcel van wal. “Het lijkt ons beide een voordeel dat we een aardig netwerk hebben in Borne, dat neemt niet weg dat we veel energie zullen steken in het verder uitbreiden van dit netwerk met als doel dat dit uiteindelijk zal resulteren in nieuwe klanten.”

Kansen
Fedacc merkt aan ondernemers dat ze van een administratiekantoor niet alleen verwachten dat de jaarrekening en de aangiftes worden gemaakt maar dat er behoefte is aan meer aandacht en sturing op cijfers. Makkelijk benaderbaar en bereikbaarheid speelt daarin een belangrijke rol. “Wij willen geen grote en onpersoonlijke organisatie zijn, vandaar dat wij ook op een laagdrempelige manier te werk gaan. Klanten mogen hier gewoon naar binnen lopen en kunnen een persoonlijk antwoord verwachten, zonder dat we daar direct een factuur voor sturen.”

Volgens Marcel zal Frank Ellenbroek in de toekomst het gezicht van Fedacc Borne worden. “Dat is wel de bedoeling”, zegt Marcel, die wordt aangevuld door Frank. “Ik werk al 25 jaar in administratieve wereld, waarvan de laatste jaren als financiële directeur bij een grote onderneming. Toch zocht ik naar een nieuwe uitdaging en toen ik met Marcel sparde over een nieuwe vestiging in Borne was ik direct positief.”

Inloopdagen
“Onze focus ligt vooral op midden- en kleinbedrijven, waar we de fiscale aangiftes voor maken, maar we willen er ook zijn voor particulieren”, legt Marcel uit. “Wij organiseren vanaf dinsdag 2 maart ook acht wekenlang een inloopdag op de dinsdagen. Mensen kunnen dan gewoon langskomen als ze vragen hebben over het invullen van de belastingaangifte.” Dit kan op het nieuwe adres aan de Aanslagweg 22 in Borne.

Vestigingen Haaksbergen, Losser en Borne
Marcel Rouwen begon op een zolderkamertje als administratiekantoor, maar ruim zeven jaar geleden ging hij een samenwerking aan met Johan Hartgerink waarbij ze gebruik maakten van elkaars expertises. Samen hebben ze ingezet op verdere automatisering, zowel voor het eigen kantoor als voor de klanten. Voor de eigen medewerkers is het mogelijk om op iedere werkplek in te loggen op een eigen werkomgeving. Voor klanten is er inmiddels veel mogelijk met betrekking tot het geautomatiseerd aanleveren van gegevens. “Dit geeft een beter en sneller inzicht in de cijfers en is tevens kosten besparend”, aldus Marcel.