Zakelijk

Laurens Hoveniers B.V. uit Borne overgenomen door Grootgroener B.V.

V.l.n.r. André Trip, nieuwe eigenaar, en rechts Laurens Lansink Rotgerink.

BORNE/WIERDEN - Per 1 januari 2021 heeft Grootgroener B.V., Laurens Hoveniers B.V. overgenomen. Reden voor deze overname is dat Laurens Lansink Rotgerink heeft besloten om een stapje terug te doen. Hierbij hebben Laurens en André Trip van de firma Grootgroener B.V. elkaar gevonden als geschikte partner voor de overname.

Tot voorheen was Grootgroener B.V. met name alleen werkzaam in de groenvoorziening voor de overheden. Door de overname van dit hoveniersbedrijf, dat actief is in zowel de particuliere als de zakelijke markt, wordt het dienstenpakket verder uitgebreid. “Als je ons op internet opzoekt, zie je vooral veel informatie over het bestrijden van eikenprocessierups en werkzaamheden voor de overheid, terwijl we eigenlijk veel meer werkzaamheden kunnen uitvoeren. Met deze diensten kunnen we dat op een gemakkelijke manier uitbreiden. Win-win voor zowel Laurens als voor ons”, steekt André van wal.

Kansen
“De overname creëert met name kansen voor het optimaliseren in de voorbereiding en uitvoering van onze opdrachten”, zegt André. “We werden in het verleden weleens gevraagd voor het ontwerpen en aanleggen van een tuin, maar daar hadden wij het personeel niet per se voor. Toen konden we de keuze maken om personeel daarvoor aan te nemen of verder in de rondte kijken. En dat laatste besloten we te doen. Toen Laurens Hoveniers te koop kwam, hebben we direct contact gezocht en hebben we een mooie deal kunnen maken. Nu hebben we ineens veel ervaring erbij en het zijn gewoon goede kerels die we daar hebben lopen.”

Toekomst
“Hoewel wij in de toekomst streven naar een samenwerking waarbij beide bedrijven elkaar versterken, is het belangrijk te benadrukken dat de overname van Laurens Hoveniers B.V. geen merkbare veranderingen met zich mee zal brengen”, gaat André verder, die dezelfde naam blijft houden in Borne en Wierden.

“Laurens Hoveniers B.V. staat bekend als een goede hovenier en levert kwaliteit. Het is een gerenommeerde naam en dat willen we zo houden! De focus blijven we houden op tuinaanleg en onderhoud met het huidige team medewerkers. Hiervoor is Lars Hakkenbroek aangesteld als bedrijfsleider. Hij zal de taken van Laurens overnemen en tot uitvoering brengen”, aldus André Tip.