Zakelijk

Horecaondernemers prijzen zich gelukkig met heropening

BORNE - Het water staat veel horecaondernemers tot aan de lippen of zelfs al ver daarboven. Dat sinds vorige week woensdag weer enigszins normaal gegeten en gedronken kan worden, is dan ook bittere noodzaak om horecazaken in het centrum van Borne ook in de toekomst te behouden.

Roast It heeft afgelopen donderdag de deuren weer geopend, laat bedrijfsleider Joost weten. “We zijn superblij dat we eindelijk open mogen. De reserveringen stromen binnen, het lijkt alsof we niet zijn weggeweest”, legt Joost uit. Roast It prijst zich gelukkig. “Uiteraard wil je het liefst langer openblijven, maar we zijn al heel content dat we tenminste weer gasten mogen ontvangen. Voor de januarimaand hebben we redelijk veel reserveringen, vooral voor de avonden.” 

Ook Jeroen Albers van Grand Café De Steeg is blij dat hij eindelijk weer zijn werk kan uitvoeren en gasten mag ontvangen. “Natuurlijk zijn we heel blij met de heropening, zij het met de nodigde restricties”, aldus Albers, die merkt dat iedereen went aan de maatregelen. “Het went om je te moeten houden aan bepaalde afspraken, maar je merkt wel dat de rek er bij de mensen uit is. Al zijn er ook veel gasten, die de maatregelen juist wel willen hanteren.”

Statement
Om een statement te maken gooiden diverse horecaondernemers in Borne op zaterdag 15 januari de deuren open, zo ook Grand Café De Steeg. “Het was superfijn om weer even alles open te gooien. Het was écht superdruk, ja iedereen vond het een mooie en geslaagde dag”, blikt Albers terug. De Steeg ging mee met de opening van de winkeliers en waren geopend tot 17.00 uur en hielden zich aan de restricties, die destijds golden voor de winkels. “Maar dat we nu weer tot 22.00 open mogen, is prima. Tot 20.00 uur hadden we niks aan gehad, maar onze keuken is open tot 21.00 uur, dus dan kunnen we leven met deze eindtijd. Al waren we het liefst nog langer open gebleven”, besluit Albers.