Zakelijk

Maarten Sanderman: “Zetten alles op alles om de kwaliteit te waarborgen”

Groente- en fruitspeciaalzaak De Bleek viert eenjarig jubileum

BORNE – Eén plek waar je alle soorten groente en fruit kunt halen. Dat is wat Groente- en fruitspeciaalzaak De Bleek hun klanten wil bieden. Exact een jaar geleden nam Maarten het stokje over van Evert Pross en Yvonne van der Sluis. De ondernemer uit Vriezenveen is blij dat hij de stap heeft gezet naar Borne. “Mensen weten ons steeds beter te vinden, dat vinden we heel erg fijn!”, zegt eigenaar Maarten Sanderman.

Hoewel Sanderman relatief kort in Borne zit, beschikt het team over de nodige ervaring. Maarten zit zelf al sinds zijn twaalfde in het vak, terwijl het personeel al jarenlang bij De Bleek werkt. Maarten: “Ik help al sinds mijn twaalfde in de winkel. Ik wilde wat extra zakgeld krijgen en dat kon alleen als ik op zaterdagochtend mijn opa wilde helpen met het schoonmaken van zijn groente- en fruitspeciaalzaak in Vroomshoop. Daarna ben ik nooit meer weggegaan en heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen.”

Overstap naar Borne
Afgelopen week vierde het team van De Bleek dat ze een jaar geleden werden overgenomen door Maarten. De ondernemer uit Vriezenveen heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Borne. “Hier is veel meer mogelijk dan in mijn oude vestiging in Vroomshoop. Ik zie in dit dorp alleen maar mogelijkheden om nóg meer te groeien”, aldus Maarten, die blij is met de loyaliteit van de Bornse gemeenschap. “Het is écht heel mooi om te zien hoe loyaal de Bornenaren zijn, echt bijzonder!”

Service
Groente- en fruitspeciaalzaak De Bleek is één van de vele vers-specialisten in Borne. Maarten merkt dat veel mensen gezonder zijn gaan eten na de coronaperiode. “Opvallend genoeg hebben we een heel goed jaar gehad. Het lijkt alsof mensen veel bewuster eten en meer groente en fruit bij de specialisten kopen”, vervolgt Maarten, die ook merkt dat klanten de expertise bij het personeel van De Bleek waarderen. “Die persoonlijke aandacht krijgen ze in de supermarkt minder, daarmee kunnen wij ons onderscheiden.”

De Bleek heeft niet alleen verse producten, ook alle groenten en fruit worden zelf gesneden. “Niks mag ten koste gaan van de kwaliteit, wij zetten alles op alles om de kwaliteit te waarborgen”, besluit Maarten.

Informatie
De Bleek Groente en Fruit Speciaalzaak, De Bleek 3, 7622 LJ Borne, tel.: 074 – 266 12 86, e-mail: info@debleek.nl. De zaak is van dinsdag t/m donderdag geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur. Op maandag van 10.30 uur tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 uur tot 19.30 uur en op zaterdagen van 08.00 uur tot 16.00 uur.