Zakelijk

Feestelijke boeldag rondom 35-jarig bestaan kringloopwinkel n’Roondgaank

RIJSSEN - Kringloopwinkel n’Roondgaank aan de Nijverheidsstraat 19 in Rijssen bestaat dit jaar 35 jaar en wel op 2 november. Daarom vindt er op zaterdag 5 oktober een feestelijke boeldag plaats in, naast en achter de winkel, helemaal in het teken van dit 35-jarig bestaan.

Tussen 9.30 uur en 16.00 uur kunnen belangstellenden terecht voor een bezoekje aan de gezellige winkel waar koffie, thee en ranja met een heerlijke versnapering klaarstaan. Tevens is er een snackwagen, waar men allerlei lekkere snacks kopen kan. Tijdens deze dag heeft men op de gehele collectie in de winkel 35% korting, met uitzondering op winterkleding en winterschoenen. “Dit is een mooi getal in verband met het 35-jarig bestaan.”

“Maar er is nog veel meer te doen. We houden namelijk ook de zogenoemde krattenverkoop, buiten bij de winkel. Daarin zijn ingebrachte spullen op tafels verzameld, die nog niet zijn schoongemaakt, afgewassen en geprijsd. Een klus die onze vrijwilligers altijd wel uitvoeren met spullen voordat ze de winkel in gaan voor verkoop. Maar men kan uit deze krattenverkoop dus wel allerlei spullen verzamelen voor leuke prijsjes, die door onze medewerkers worden bepaald”, aldus bedrijfsleider Johan Koppelman.

Wie tijdens de boeldag iets koopt in de winkel, kan meedoen aan de kassabonactie. Deponeer de aankoopbon met adresgegevens en telefoonnummer in een daarvoor bestemde melkbus en maak kans op het winnen van een waardebon van 35 euro. “Het hele jaar door hebben we al 35% korting op geselecteerde artikelen, elke week weer een ander artikel.”

De historie van het kringloopbedrijf begint in 1984. Er werd gestart in een simpel houten gebouwtje aan de Wierdensestraat. In 1994 verhuisde het geheel naar het huidige adres aan de Nijverheidsstraat. Koppelman: “In januari 2008 werd hier een afvalverzamelpunt gerealiseerd, dat wij in beheer hebben. We scheiden veel afval en we hopen altijd zo weinig mogelijk in de restafvalbak te krijgen, des te beter is het voor het milieu.” Er wordt eerst gekeken of er iets bruikbaars tussen zit en anders gaat het materiaal naar onder andere de hout-, ijzer-, papierbak of naar groenafval of het chemisch afval.

De winkel van n’Roondgaank is al een hele tijd een compleet plaatje. Er worden mooie spullen verkocht voor weinig geld en het geheel is modern ingericht en oogt overzichtelijk. “We hanteren twee doelstellingen: ten eerste een milieudoelstelling voor het verzamelen van goederen en hoe dit verwerkt wordt en ten tweede een sociale doelstelling door middel van een project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bij meer dan honderdzestig 100% kringloopwinkels, die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, is het feest op zaterdag 5 oktober. Iedereen is van harte welkom om ook op deze dag een kijkje te komen nemen. Er is van alles te doen en te zien tijdens deze elfde editie van de Nationale Kringloopdag. De Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland is de branchevereniging voor non-profit kringloopbedrijven. Zij ondersteunt 65 kringloopbedrijven (met gezamenlijk 111 winkels) die zich inzetten voor een circulaire economie en een inclusieve samenleving.
Zie ook: www.kringlooprijssen.nl