Zakelijk

Emmy: “De winkel wordt een verlengstuk van mijzelf”

Emmy Saengra begint nieuwe kledingwinkel in Borne

BORNE – Emmy Saengra opent begin augustus haar eigen kledingwinkel ‘By Emmy’ voor modieuze vrouwen. “De winkel wordt eigenlijk een verlengstuk van mijzelf. Als mensen binnenkomen, moeten ze het gevoel hebben dat ze bij mij thuiskomen. En ik wil mezelf onderscheiden met merken die niet op elke hoek van de straat te koop zijn”, legt Emmy uit.

De Thaise onderneemster kwam in 1999 naar Nederland toe. Na diverse opleidingen wist ze wat ze wilde: een eigen onderneming. “Ondernemen zit in mijn bloed. Mijn vader, moeder en veel ooms en tantes hebben een eigen bedrijf. Het is met de paplepel ingegoten. Het is voor mij ook de hoogste tijd om te gaan ondernemen”, legt Emmy uit. “Ik ben al van kinds af aan met mode bezig en ik denk dat ik iets kan toevoegen aan het levendige centrum van Borne.”

Zoektocht strandde in Borne
Emmy zocht al geruime tijd naar de juiste locatie en kwam al snel uit in Borne. “Ik ben heel Twente door geweest, maar Borne trok me gewoon het meest. Het is een heel levendig dorp en nog steeds groeiende. Ik heb ook wel tien à vijftien keer geobserveerd hoe de looprichting van mensen in het dorp is. Na die observaties was de keuze voor Borne vrij snel gemaakt. Ik denk dat het de perfecte locatie is.” Emmy krijgt op de hoek van de Grotestraat de beschikking over een winkelpand van maar liefst 140 m2. “Dit maakt me heel gelukkig”, zegt Emmy vol trots.
 

Corona bracht veel twijfel
Voor Emmy is het geen gemakkelijke periode om een eigen onderneming te beginnen. “Uiteraard heb ik wel even getwijfeld of ik het wel moest doen in deze bijzondere tijd, maar aan de andere kant leer je er heel snel mee omgaan. En als je een doel voor ogen hebt, kun je dat doel bereiken. Ik heb er vertrouwen in, ondanks dat het een risico is”, vervolgt Emmy, die mensen vooral een goed gevoel wil geven met haar winkel. “Als mensen binnenkomen, moeten ze hier willen blijven. In elke winkel vinden klanten wel een kledingstuk wat ze willen kopen, maar je moet ze blijven triggeren. Ik besteed heel veel aandacht aan een supermooie winkelinrichting die de basis moet gaan vormen voor een geweldige collectie”, aldus Emmy.