Zakelijk

Eindelijk weer winkelend publiek; horeca pakt kans op basis van demonstratierecht

Archieffoto.

BORNE - Het hing al een beetje in de lucht: de heropening van alle winkels in Nederland. Als de overheid afgelopen vrijdag geen water bij de wijn gedaan, dan had het gros van de ondernemers voor eigen rechter gespeeld en alsnog de deuren opengegooid. Tot verrassing van velen mochten de winkels open zonder dat er een afspraak gemaakt moest worden. 

In het winkelhart van Borne stonden de winkeldeuren uitnodigend open. De ondernemers hebben er zichtbaar zin in om hun geliefde klanten weer te verwelkomen. Al vlot na openingstijd was er reuring in het dorp en de parkeerplaatsen goed gevuld. Al gelden er nog steeds genoeg maatregelen die het als vanouds gezellig winkelen nog aardig beperken, het was een gezellige dag.

Josje Esseveld, aanspreekpunt en initiatiefnemer vanuit het bestuur van ondernemersvereniging BBO, is heel erg content met de heropening van winkels. “Voor zowel winkeliers als horecaondernemers was het heel erg fijn om weer mensen te ontvangen. Het maakt niet al het verlies voor de afgelopen vier weken goed, maar het was wel goed voor het mentale aspect van alle ondernemers”, aldus Josje, die ook merkte dat het publiek eraan toe was. “De sfeer was heel leuk en iedereen had dan ook een grote grijns op het gezicht. Mooi om weer een beetje leven in Borne te zien.”

Gezellig druk
In het centrum van Borne was een mooie doorstroming van klanten, zag ook Josje. “Het was niet zo druk als tijdens de Melbuul’ndagen, maar in elke winkel waren wel klanten. Laat ik het zo zeggen: het was gezellig druk!”, vervolgt Josje, die met een tevreden gevoel terugkijkt op de samenwerking tussen de gemeente, de ondernemers en het winkelende publiek. “Het contact was heel erg fijn en goed. Daar moet ik de gemeente een compliment voor geven!" 

Ook de horeca open
Waar de winkeliers van de overheid wel open mogen, geldt dat niet voor de horeca. Om een statement te maken, gooiden de horeca in Borne afgelopen zaterdag de deuren open. “Ik vind het goed dat de horeca dit statement heeft gemaakt. Ik ben van mening dat zowel winkeliers als de horeca en cultuursector veilig klanten/bezoekers kunnen ontvangen. Hopelijk mogen zij ook snel weer open”, besluit Josje.