Zakelijk

Borne is een hobbywinkel rijker: De Wolkast komt naar Borne

BORNE – Komende vrijdag, 25 februari om 13.00 uur, viert De Wolkast haar opening aan de Hofstraat 19 te Borne. In het oude pand van Scapino hopen eigenaren Jim Tienkamp en Brigitte van Heumen hun eindstation te hebben gevonden. “Na een jarenlange zoektocht hebben we eindelijk het geschikte en juiste onderkomen gevonden”, steekt Brigitte van wal. 

Brigitte en Jim openden in 2015 een eigen winkeltje met De Wolkast in Tubbergen, waar ze uit moesten doordat het pand te klein werd. Door ziekte hadden ze niet de tijd om het juiste onderkomen te vinden en moesten ze zich tijdelijk in Geesteren vestigen. Ook daar vertrokken Jim en Brigitte snel. “We wisten voordat we in het pand trokken al dat het van korte duur was, we hadden veel te weinig magazijnruimte, maar waren lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Na jaren hebben we eindelijk dit geweldige pand gevonden!”, leggen Jim en Brigitte uit.

De Wolkast vertrekt dus van Geesteren naar Borne, een mooie stap met mogelijkheden om te groeien. Het pand, waar voorheen Scapino gevestigd was, is maar liefst drie keer zo groot en heeft voldoende magazijnruimte. Het duo prijst zich dolgelukkig met het pand aan de Hofstraat. “Naast de grote ruimtes is het ook strategisch gezien een optimaal onderkomen. Het ligt dicht bij de snelweg, is gemakkelijk te bereiken voor klanten en er zijn genoeg parkeergelegenheden.” Dat er genoeg winkelruimte is, is een van de redenen dat klanten van heinde en verre naar De Wolkast komen. “In deze regio zijn er maar weinig bedrijven met zo’n breed en diep assortiment als wij, de afgelopen jaren zijn veel collega’s gestopt, waar wij juist een enorme groei zien.” 

Sinds corona is de omzet zelfs gestegen. “Doordat veel mensen thuis moesten blijven, zochten mensen een hobby”, blikt Brigitte terug op de toename van het haken en breien. “Hoewel de online bestellingen door het dak vliegen, blijft de fysieke winkel van groot belang. Klanten wil het materiaal toch even voelen en zien, want op internet is dat lastig te zien. En we merken dat veel vrouwen een dagje uit van maken, door te gaan winkelen in de nabije omgeving. Daar is Borne natuurlijk ideaal voor!” 

Opening
Komende vrijdag wordt De Wolkast in Borne om 13.00 uur geopend door Karin Bloemen, die momenteel hot-item is in de ‘haakwereld’. Bij aankoop van het pas geschreven boek door Bloemen krijgen klanten ook direct haar handtekening. Verder krijgen de eerste honderd klanten op zaterdag een gratis goodiebag met allerlei leuke items. “Wij heten iedereen van harte welkom aan de Hofstraat 19!” 

Kijk voor meer informatie op: www.dewolkast.nl.


Reacties

Ik ben ontzettend blij dat jullie in Borne zo'n mooie wolwinkel met veel accessoires openen!

heel veel succes, tot komend weekend!