Zakelijk

Audrey Koops: “Ik geniet er nog steeds elke dag van”

Bonic Skin: dé plek in Borne voor een mooie huid

BORNE – Audrey Koops heeft al meer dan twintig jaar ervaring als schoonheidsspecialiste. In 1994 begon de Bornse in haar eigen huis op een slaapkamer, maar flink wat jaren later heeft ze grote stappen gezet.

Bijna zes jaar werkte Audrey Koops met plezier in het gebouw van Zuiver Huid & Haar aan de Ziekenhuisstraat. Toch merkte Audrey dat ze toe was aan een nieuwe stap, vandaar dat ze met haar eigen onderneming: Bonic Skin begon. “Die naam is niet zomaar uit de lucht komen vallen”, legt Audrey uit. “Het is letterlijk vertaald uit het Catalaans en betekent: mooie huid. En dat past erg goed bij mijn motto: ‘Wanneer je lekker in je vel zit, heb je meer zelfvertrouwen en met meer zelfvertrouwen, voel je jezelf prettiger’.”

Audrey is dus geen vreemde in de wereld van schoonheidsspecialisten. Naast haar eigen ervaring als schoonheidsspecialiste, geeft ze ook al twintig jaar onderwijs over schoonheidsverzorging. Aankomend schooljaar gaat ze lesgeven op het ROC Van Twente in Almelo. “Het lesgeven voelt écht als mijn hobby. Ik heb liefde voor het vak en wil dat graag overdragen, zowel door les te geven als door het in de praktijk uit te voeren. Ik vind het beide gewoon geweldig om te doen en kan het dan ook niet zomaar loslaten!”

Eigen ervaring
De interesse voor de huidverzorging ontstond al toen Audrey pas veertien jaar oud was. “Ik ben zelf toen in aanraking geweest met een schoonheidsspecialiste vanwege huidklachten. Die dame heeft mij daar prima van afgeholpen en sindsdien heb ik het vak eigenlijk niet meer losgelaten.”

Volgens Audrey is het overleg tussen haar en haar klanten haar grootste specialiteit. “Ik probeer echt te luisteren naar de klanten, dat is het belangrijkste. En de kwaliteit moet gewoon goed zijn, daar komen de mensen uiteindelijk voor. Daarom probeer ik ook altijd mijn eigen behandelingen uit, zodat ik klanten goed kan adviseren wat de effecten zijn”, zegt Audrey.

Moeilijke tijd met corona
Sinds begin december zit Bonic Skin aan de Nieuwe Kerkstraat 10a, maar veel plezier heeft ze er in de eerste drie maanden niet van gehad. “Ik was net open, toen ik ineens drie maanden dicht moest door de coronamaatregelen”, blikt Audrey terug. De Bornse onderneemster ging echter niet bij de pakken neer zitten. “Je moet genieten van de kleine dingen, je hebt altijd wel iets waar je blij van wordt. Natuurlijk baal je ervan, maar je kunt er niets aan veranderen.”

“Gelukkig mochten we na drie maanden weer (beperkt) open en is het nog steeds een drukte van jewelste. Ik geniet er nog steeds elke dag van!”, besluit Audrey, die van dinsdag tot en met vrijdag in haar nieuwe praktijk aan de Nieuwe Kerkstraat 10a is te vinden. Voor haar behandelingen werkt ze op afspraak, ook op de woensdagavond. 

Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op: www.bonicskin.nl.