Zakelijk

Chefkok Frank: “Dat vind ik het mooiste wat er is”

Bijzondere mijlpaal voor Frank van Sloten bij Hotel & Restaurant Jachtlust in Hertme

HERTME – Chef-kok Frank van Sloten heeft een bijzondere mijlpaal bereikt bij Hotel & Restaurant Jachtlust in Hertme. De 48-jarige Bornenaar viert zijn 30-jarig jubileum als kok. Na een stage vanuit school is hij nooit meer weggegaan. 

“Ik volgde een opleiding tot kok en moest stagelopen. Ik kom zelf uit Borne, dus dan is Hotel & Restaurant Jachtlust een goede plek natuurlijk. Toen mijn stage erop zat, ben ik hier blijven werken. Dat begon met een paar dagen, maar daarna ben ik nooit meer weggegaan”, blikt Frank terug. En tot nu toe heeft de kok daar geen spijt van. “Nee, absoluut niet.”

Babbeltje maken
Dat Frank zolang in dienst is bij Jachtlust is niet gek, zo oordeelt hij zelf. “Het is gewoon een heel leuk familiebedrijf en het is niet te kolossaal. Dat vind ik ook een belangrijk onderdeel. Doordat het niet te groot is, heb je ook echt persoonlijk contact met de mensen. Dan kun je een lekker babbeltje maken met de gasten, dat vind ik het mooiste wat er is”, vervolgt Van Sloten.

Niet alleen Jachtlust is een bekende naam in de regio, ook Frank wordt regelmatig herkend door de mensen uit Borne e.o. “Als ik dan in Borne loop dan herkennen ze mij ook echt. Ook in deze moeilijke tijd vragen ze ook heel vaak aan mij hé, hoe is het ermee? En de mensen leven echt met ons mee, dat heeft wel wat vind ik.” 

Hoewel Frank het lastig vindt om zijn eigen kwaliteiten te beoordelen, denkt hij wel dat hij sociaal en vriendelijk naar anderen toe is. “Dat is wel de erkenning die ik van de gasten ook krijg. Ook als ik met de mise-en-place bezig ben voor de afhaal gerechten, en de gasten komen nu afhalen, kijken ze even om de deur en zeggen ze bijna altijd wel: hé Frank, alles goed! Ik denk dat ze mij wel als sociaal en vriendelijk omschrijven.”

Corona
Zoals al aangegeven werd, heeft Hotel & Restaurant Jachtlust het dit jaar over een andere boeg moeten gooien door het coronavirus. Frank is trots hoe alle collega’s het hebben opgepakt. “Het is natuurlijk niet de leukste tijd, maar we hebben ons er doorheen gevochten. We mogen eigenlijk niet klagen in deze tijd. En we hebben op deze manier toch nog een beetje contact met onze gasten.”

Frank erkent dat hij weleens heeft nagedacht over een nieuwe stap in zijn carrière, maar uiteindelijk bleek telkens dat Jachtlust te goed bij hem past. “Natuurlijk heb je daar weleens aan gedacht, maar dan denk ik telkens: ik heb het hier ook supergoed en ze geven mij de waardering die ik wil. Ik heb hier alles en ik zit hier gewoon goed. Waarom zou ik dan weggaan?”, vraagt Frank zich hardop af.

Nieuwe generatie
Toen Frank bij Hotel & Restaurant Jachtlust begon, hadden Hans en Ellen Bosch de leiding, maar sinds een aantal jaar heeft Boy de leiding. Volgens Frank is dat één van de leukste dingen in de afgelopen dertig jaar. “Toen ik hier kwam, zat Boy nog in de luiers en nu runt hij het horecabedrijf. Ik vind dat echt heel leuk om te zien. En dat ik dan nu ook zie dat Boy zelf 2 kids heeft, dat is wel heel leuk om mee te maken. Je voelt je bijna onderdeel van de familie”, lacht Frank. 

Op naar het 50-jarig jubileum
Frank is nog maar 48 jaar en heeft nog veel jaren voor de boeg. Hij denkt dan ook dat hij weleens het 50-jarig jubileum kan halen. “Ik moet nog een heel eind, haha. Als het lichamelijk allemaal meezit, gaan we daarvoor. Zolang iedereen nog tevreden is over het werk wat ik lever en ik ook met mijn baan, dan blijf ik wel. Het is niet mijn intentie om weg te gaan!”, aldus Frank.


Reacties

Frank Gefeliciteerd met je 30 jarige jubileum .mooi verhaal. Alleen ik mis in het verhaal wat was de verassing. 

Frank van harte gefeliciteerd 

Super knap van je.

Hartelijke groeten

Betty

Frank Gefeliciteerd met je 30 jarig jubileum als chef_kok bij Jachtlust!! en sociaal en vriendelijk ben je zeker! en hoe fijn is het dat je veel plezier in je werk hebt,Top!!!!

fran Gefeliciteerd met Je 30 jarig Jubileum.

wij zijn er blij mee.

Gr. Annie en Hennie Oude Rengerink

????????????☘️

Frank, van harte proficiat met dit resultaat. Ik denk dat je ook inderdaad niet snel een betere werkplek zal vinden.

????????????????

Hoi maatje, van harte gefeliciteerd met je 30 jarig

jubileum. Altijd perfecte communicatie & samenwerking met Frank.

Helaas op dit moment niet, maar hopelijk binnenkort 

weer, dat we samen onze gasten van Jachtlust  weer kunnen verwennen met een hapje en drankje.

Groetjes, John, de ober is je beste maatje 

Hoi  Frank,  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Op naar de 50 jaar.  Zal zeker lukken met zo'n  werkgever. En je overige collega's.  En in de woorden van jezelf te spreken,  hier moeten we er nog wel een paar op doppen. Proficiat. ????????

Gefeliciteerd Frank   wat een mooie mijlpaal. Ik snap wel goed dat je het daar naar je zin hebt. Je bent zelf een leuke vrolijke vriendelijke sociale man en ook je werkgevers zijn dat. Zodoende klopt het gewoon van beide kanten. Als het terras weer open is kom ik er wel een keer een borrel op drinken!!!

OP NAAR DE 50.

Groetjes Jacqueline wiggers

Frank gefeliciteerd met je 30 jarig jubileum bij Hotel Jachtlust .

We hebben tot op heden vaak mogen genieten van jouw capaciteiten als Kok . Tegenwoordig halen we met regelmaat wat af nu in het restaurantbezoek zelf niet mogelijk is . We vinden de manier waarop de familie Bosch en jij op alle Corona maatregelen in hebben gespeeld een voorbeeld van inspelen op nieuwe manieren van gastheerschap  om de contacten met de klanten vast te houden .We zeggen veel succes en zo doorgaan en op na de volgende mijlpaal 

Frank,

gefeliciteerd met je 30 jaar????????

binnenkort maar 1 op drinken????

Ronnie Broekate

Frank dat heb je toch mooi gefixt in al die jaren ,ga zo door , jij bent geen bekende bn er maar een bekende kok in Borne en omstreken van Harte gefeliciteerd met het 30 jarig jubileum. ????????????

Frank gefeliciteerd met je jubileum, nu op naar de 40 jaar