Zakelijk

Albert: “De Lemerij is gewoon mijn lust en mijn leven”

Albert en Daniëlla Hasperhoven al 37,5 jaar bij Lemerij Verhuur

Foto van het spandoek dat collega’s bij Lemerij Verhuur in Borne hadden geplaatst

BORNE – Voor Albert Hasperhoven van Lemerij Verhuur BV was het afgelopen week een bijzonder moment. De 47-jarige Bornenaar vierde zijn 25-jarig jubileum bij de Lemerij. Ook zijn vrouw Daniëlla heeft een mooi jubileum bij de Lemerij. Namelijk 12,5 jaar in dienst. De eerstgenoemde zou niets anders willen dan tot zijn pensioen bij het bedrijf blijven werken.

“Het is überhaupt nog nooit in mijn opgekomen om hier weg te gaan. Ik heb het hier reuze naar mijn zin. Ik werk dan wel met de directie, maar zo voelt het totaal niet. We zeggen ook altijd: ‘we zijn halfbroers’. Het is een echt clubje”, legt Albert uit. “Ik ga echt niet meer wat anders doen. Het zijn fijne collega’s en het is gewoon echt mijn werk. Nee, ik ga niet meer weg!”

Historie
Hoewel Albert al 25 jaar op de loonlijst bij Lemerij Verhuur staat, werkt hij al veel langer voor de familie Ellenbroek. Al in 1986/1987 hielp Albert regelmatig voormalig eigenaar Willem Ellenbroek bij zijn aannemersbedrijf. En vanaf 1996 deed Albert officieel zijn intrede bij de Lemerij. “De vader van Ben Ellenbroek, de huidige eigenaar, had dus een aannemersbedrijf en hij bouwde voor mijn vader een bouwruimte. En zo is het balletje begonnen te rollen.”

“Toen hielp regelmatig op de zaterdagen met wat klusjes mee en zo langzaamaan ben ik naar de Lemerij gegaan”, legt Albert uit. Voordat hij bij de Lemerij begon, was Albert zes jaar werkzaam op de bouw en dat komt hem goed uit. “Het heeft wel heel veel te maken met elkaar. We hebben heel veel machines die we voor de bouw gebruiken, dus daar moet je nog wel een beetje kennis over hebben.”

Officiële aanstelling
Uiteindelijk kwam Ben Ellenbroek, eigenaar dus van Lemerij Verhuur, naar hem toe om hem te vragen voor een officiële baan. “Toen moest ik helpen met de bouw van het pand in Almelo en zo ben ik beetje bij beetje verder gegroeid binnen het bedrijf. En zoals ik net al zei: het voelt echt niet meer als de directie!”, vervolgt Albert, die het niet vreemd vindt dat hij goed binnen het bedrijf past. “Ik heb van huis uit wel meegekregen om alles aan te pakken. Je kunt wel zeuren, maar je moet eerst aanpakken. Dat past heel goed met de mentaliteit binnen dit bedrijf.” 

Uitgegroeid tot een groot verhuurbedrijf
Toen Albert bij Lemerij Verhuur begon, was er slechts één hoogwerker, terwijl er nu maar liefst tweehonderd hoogwerkers zijn. Het is helemaal veranderd. Je kunt het niet vergelijken met 25 jaar geleden”, aldus Albert. 

Variërend
Met name de verschillende werkzaamheden binnen de Lemerij zijn een groot voordeel van het lange jubileum bij het Bornse bedrijf. “Ik heb nog nooit een dag kunnen plannen en daarnaast heb je superveel contact met klanten. Dat is waar ik het voor doe. Dat vind ik echt het mooiste om te doen”, zegt Albert, die daarom altijd met een lach op zijn gezicht op het werk verschijnt. “Ik hoor altijd: wat ben je vrolijk! Ja dat ben ik ook, zo zit ik ook in elkaar”, aldus Albert.

Vrije tijd
Officieel staat Albert voor veertig uur op de loonlijst, maar hij laat weten dat hij ook in zijn vrije tijd vaak met het werk bezig is. “Dat is gewoon mijn lust en mijn leven. Als ik een beetje vrije tijd heb, ga ik gewoon aan het werk”, lacht Albert, die verder ook van vakanties houdt. “We hebben een vakantiehuisje in het bos en daar zijn we natuurlijk ook veel te vinden. Ik houd echt wel van vakantie. En als ik niet op vakantie ben, ben ik aan het werk”, sluit Albert af.


Uw reactie