Uitgaan & Cultuur

Volksfeest door nieuw elan uitgebreid.

Zenderen | Eind deze week worden de Zenderense volksfeesten gehouden op het terrein aan de Lidwinaweg. De groep die het feest organiseert heeft een aantal nieuwe enthousiaste jongelui erbij gekregen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een leuk programma. De volksfeesten zullen zelfs over drie dagen verdeeld zijn, in plaats van alleen op vrijdag en zaterdag.

 

Bryan Sonder weet nu al dat de opening van het feest een succes wordt. “Voor de bedrijvenborrel kwamen de ondernemers naar ons toe. Er hebben nu al 100 ondernemers en medewerkers toegezegd te zullen komen. Henk Bernardt verzorgt de muziek. Hij trapt het volksfeest af met de altijd gezellige bedrijvenborrel”. Het feest zal worden geopend door Prins Tom en Adjudant Martijn met Jonkheer Robert en Jonkvrouw Anique. Ze hebben die belofte gedaan in hun proclamatie, dus die moet uitgevoerd worden. De bedrijvenborrel zal dan naadloos overgaan in een feestavond met Gert Valk en feest-DJ Ivar.

 

Foamvolleybal

Zaterdag start de jeugd met een vossenjacht door het dorp. Hier wordt een kleine vergoeding voor gevraagd. ’s Middag is er spektakel, dan gaat het foamvolleybal van start. In grote opblaasbanen staan de deelnemers half in het schuim een wedstrijd te spelen. Er hebben zich nu al 15 teams opgegeven. Hierdoor is er zelfs een extra speelveld toegevoegd.

 

Feestavond

’s Avonds is er een feestavond met livemuziek van de band DeluXe. Jarenlang was de band DeluXe bekend in dit gedeelte van Twente. Ze traden heel veel op tijdens bruiloften, partijen en feesten. Ze zijn al jaren gestopt maar wilden nog een keer een reünie houden. Hun optreden begint om 15.00 uur aan de Lidwinaweg.

 

Zondag

Het vogelschieten is een dag opgeschoven en vindt op zondagmiddag plaats. Er zullen een schutterskoning en een schutterskoningin gekroond worden. Eind van de middag wordt het volksfeest afgesloten. WA