Uitgaan & Cultuur

Veel kandidaten voor audities musical ‘Leef jouw droom!

Borne | Maar liefst 45 acteurs, actrices, zangers en dansers meldden zich in het Kulturhus voor de audities van ‘Leef jouw droom! In een wereld zonder verschil’. Het was het soms wat lang wachten voordat de artiesten in spe aan de beurt waren. “Het is best spannend, ik ben wel een beetje zenuwachtig”, was een reactie van Richelle Brink uit Enschede. De 13-jarige Tim uit Ootmarsum had zich goed voorbereid en had er vertrouwen in. En zo waren er meer. Het werd een succes, alle rollen konden bijna worden ingevuld. “We hebben nog behoefte aan wat meer mannen, misschien moeten we daarvoor een extra auditieronde gaan houden”, gaf regisseur en theatermaker Eddy van der Schouw aan.

In de grote zaal van het Kulturhus zat Sabrina Pellen (26) op de tribune. Zij had ’s middags al auditie gedaan. Zij is de schrijfster van de musical en vertelde eerder al: “Ik had een droom en heb dat opgeschreven. Een meisje, dat verstandelijk gehandicapt is, en in een sprookjesachtige sfeer haar levensverhaal beleeft in een musical”. Nu wordt het stuk opgevoerd. Een deskundig panel van vier personen heeft de kandidaten voor een rol beoordeeld. Met z’n vieren stelden ze de kandidaten op hun gemak.

 

Respect voor kandidaten

“Wat heb je mooie kleren aan en je haar zit zo mooi. We zijn heel benieuwd naar je muziekstuk”, zo gaf een jury lid aan. De 48-jarige Nicole Kuper zong ‘Leef’ van Andre Hazes en acteerde nog even. “Ja het is kort maar er zijn heel veel kandidaten, dus niet dat je het niet goed deed, maar er is gewoon niet meer tijd”, zo werden de kandidaten gerustgesteld. Regisseur en theatermaker Eddy van der Schouw had bewondering voor de kandidaten. “Er doen mensen mee met en zonder een beperking. Dat ze het aandurven, is al een hele overwinning. Natuurlijk gaat niet iedereen door, maar ik heb respect voor ze dat ze hier wel even staan”.

 

Tim

De 13-jarige Tim had een prima auditie. Zijn lied, Mama Mia van ABBA, was wat betreft de timing niet perfect, maar toen hij zonder begeleiding zong kwam zijn stem prachtig over. Zijn voordracht van ‘Bassie’ was perfect, niet zo vreemd want Tim zit ook op de Theaterschool Luna uit Borne. Na afloop zei hij: “het ging best goed. Ik vind het heel leuk om te zingen en te acteren, dus ik hoop dat ik door ben, volgende week hoor ik het”.

 

Regionale belangstelling

Er zijn 15 rollen te vergeven en eentje zal er in ieder geval voor de schrijfster, Sabrina Pellen, zijn. Er wordt geoefend met een dubbele cast, zodat er uiteindelijk 30 vrijwilligers nodig zullen zijn. Nadat er een selectie is gemaakt moet er geoefend worden. Over een jaar zal dan de eerste voorstelling plaats vinden. De voorstelling zal overigens niet alleen in Borne worden opgevoerd, in de regio is er al meer belangstelling voor dit project dat opgezet is door Aveleijn, samen met het Kulturhus. WA