Uitgaan & Cultuur

Shopping by Candlelight ook afgelast: ‘Moeten onze verantwoordelijkheid nemen’

Foto uit het archief.

BORNE – Normaliter wordt ieder jaar, rond de Kerstdagen, Shopping by Candlelight georganiseerd, maar dit jaar gaat er een streep door, zo laat dorpsmanager Ruben Baartman weten. “Het is met de huidige maatregelen onmogelijk om het door te laten gaan. We moeten onze verantwoordelijkheid pakken als ondernemersvereniging”, aldus Baartman. 

Inmiddels is het een traditie om Shopping by Candlelight jaarlijks te organiseren in het centrum van Borne. Ieder jaar zijn er diverse optredens van koren en andere acts. Alle ingrediënten voor het kerstgevoel zijn dan aanwezig, maar er is te veel onzeker om het door te laten gaan. “Officieel zou het nu nog door kunnen gaan, maar het is nog maar de vraag of niet-essentiële winkels op 18 december wel weer ’s avonds geopend mogen zijn.” 

De ondernemersvereniging gaat er wel alles aan doen om het centrum van Borne zoveel mogelijk in kerstsfeer te brengen. Tevens gaan de koopzondagen op 12 en 19 december wél door. De koopzondagen beginnen om 12.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Volgens Baartman is een koopzondag wel verantwoord te organiseren. “Zowel de gemeente als wij zijn van mening dat het juist voor spreiding zorgt. Wij zien geen reden om de koopzondagen te cancelen.”