Uitgaan & Cultuur

Rock, in het openluchttheater een topper

Hertme | Het openluchttheater was zo goed als uitverkocht en wat kregen de bezoekers waar voor hun geld! Er werden veel bekende rock nummers gespeeld. Het enthousiasme werd steeds verder opgevoerd. Na de pauze vroeg zangeres Leanne Jarvis, “are here fans from ACDC” en na een uitbundig “yes” werd Highway to Hell ingezet. De bezoekers gingen bijna uit hun dak. Aan het eind, tijdens de toegift, sprong zangeres Leanne Jarvis van het podium en danste met het publiek mee. Dat was tevens de afsluiting van de avond.

Het was een prachtige zomeravond in het openluchttheater. Het Prague Philharmonic Orchestra heeft al veel voorstellingen van Rock the Opera gegeven. Veelal was dit in theaters maar ook gaven zij openluchtvoorstellingen. Doel van dirigent Friedemann Riehle is om steengoede rock te brengen en dat is gelukt. De drie zangeressen Leanne Jarvis (GB), Sabina Olijve (NL/CZ) en Marketa Poulickova (CZ) zongen nummers als: ‘Kind of magic’, Smoke on the water’. Bij de vertolking van ‘We are the champions’ gingen veel handen de lucht in. Er waren veel nummers van Deep Purple en Queen. In een rap tempo werden feilloze vertolkingen gegeven van: ‘Love conquers all’, ‘Fireball’ en ‘Love of my live’.

 

Mee dansen en zingen

Drummer, Frantisek Hönig, uit Tsjechië, speelde de sterren van de hemel en ook gitarist Rony Janecek, speelde fantastisch. De arrangementen waren van een hoog niveau en dat straalde op het publiek af. Met ‘Another brick in the wall’ werd het programma afgesloten. Na het “we want more” kwam het orkest nog een keer terug en werd ‘Bohemian rhapsody’ feilloos neergezet. Met het allerlaatste nummer kon zangeres Leanne Jarvis zich niet meer bedwingen, ze sprong van het podium af, en zong en danste mee met het publiek. Iedereen kan terugkijken op een fantastisch concert. WA