Uitgaan & Cultuur

Paasvuur afgelast

Borne | In verband met de Coronacrisis is in Borne het paasvuur afgelast. De organisatie van het paasvuur, de Folkloregroep Borne, heeft dat in goed overleg met de gemeente besloten. Er is te veel onzekerheid of het bij elkaar komen van een grote groep mensen op 12 april wel verantwoord is. Het zal ook niet eerder worden ontstoken zoals in sommige andere gemeenten gebeurt. Er is al veel materiaal aan de Twickelerblokweg verzameld maar dat zal worden afgevoerd. De Folkloregroep zal na verwijdering van het hout meehelpen met de resterende schoonmaak van het terrein.

Brief aan alle inwoners van 70 jaar en ouder

Vandaag gaat er per post een brief van burgemeester Jan Pierik naar alle inwoners van 70 jaar en ouder. Die brief krijgen zij morgen of begin volgende week in de brievenbus. Hij wil hen een hart onder de riem steken en geeft in de brief telefoonnummers aan waar mensen die misschien wat minder digitaal vaardig zijn, naartoe kunnen bellen in deze Coronacrisis.

 

Supermarkten in Borne langer open

De Bornse supermarkten gaan tijdens de Coronacrisis op zondag langer open. Dit is een afspraak tussen de supermarkten en de gemeente. Bornenaren kunnen vanaf 10.00 uur boodschappen doen in plaats vanaf 12.00 uur. Dringende oproep aan iedereen is, om niet naar de supermarkt te gaan bij gezondheidsklachten. Ook hier geldt: houdt voldoende afstand van elkaar en kijk goed of het niet te druk is in de supermarkt. WA