Uitgaan & Cultuur

Tom ten Voorde uitgeroepen tot Kroonjuweel van Borne

Oranje Comité Borne deelt koninklijke traktatie uit

BORNE - Vanwege het coronavirus kan het Oranje Comité Borne niet veel organiseren, maar gebak trakteren op Koningsdag kan natuurlijk wel. “Met de lieve hulp van Bakkerij Nollen hebben we vanochtend heel wat Bornenaren blij kunnen maken”, laat het Oranjecomité weten.

Alle bewoners van Aveleijn, 't Dijkhuis en Villa Meijling hebben namelijk een prachtig (en vooral heerlijk) oranje gebakje gekregen. “En extra leuk: bij Aveleijn werden de taartjes in ontvangst genomen door Harry, die op Koningsdag jarig was!”

Tom ten Voorde uitgeroepen tot Kroonjuweel van Borne

BORNE - Vorige week dinsdag, op Koningsdag 2021, werd Tom ten Voorde uitgeroepen tot Kroonjuweel van Borne 2021. Een delegatie van het oranjecomité ging bij hem langs om de welverdiende wisseltrofee en een bijzondere (Bornse) taart aan hem te overhandigen.

De reden voor de benoeming is een bijzondere. Ten Voorde redde in juli 2020 het leven van buurvrouw Sandra Einhaus-Pol, nadat zij getroffen werd door een hartinfarct.

Einhaus-Pol schreef vervolgens een bericht aan het Oranjecomité om Ten Voorde te nomineren als Kroonjuweel van Borne 2021. Het bericht klonk als volgt: “Mijn achterbuurman Tom ten Voorde was er binnen een paar minuten en heeft zich over mij ontfermd, en ervoor gezorgd dat mijn hart weer ging kloppen.”

Ten Voorde wist zelf van niets en voor hem kwam het dan ook als een echte verrassing. Voor foto’s van de uitreiking kijk op Facebook: Oranje Comité Borne.