Uitgaan & Cultuur

Open avond Videoclub Borne: filmen, monteren, ook in coronatijd

BORNE – Belangstellenden zijn van harte welkom op de open clubavond van Videoclub Borne. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdagavond 1 september en begint om 20.00 uur. Men kan de avond fysiek bijwonen, of op afstand met ZOOM. En het is geheel gratis!

Net als voorgaande jaren wordt de open avond voor belangstellenden weer gehouden in het clubgebouw aan de Twijnerstraat in Borne.
“Bezoekers zijn altijd verrast door de mogelijkheden die de videoclub Borne te bieden heeft. Veel eerdere bezoekers werden al lid om hun vaardigheden verder te ontwikkelen”,  vertelt Lau Hopmans van Videoclub Borne.

Ervaren docenten geven op 1 september uitleg over hoe zij in het seizoen van september 2021 tot en met april 2022 te werk gaan.
Ook nu wordt de mogelijkheid geboden kennis te nemen van wat de Videoclub het komende seizoen gaat bieden, zoals een workshop Filmen door professional Mirthe Fernandes. Of leren van, en oefenen met, het montage programma Magix (Windows) of iMovie (Apple).

Eigenaren van een drone kunnen daar in een aparte workshop in een aparte workshop ervaring met filmen en montage komen opdoen.
De wat meer gevorderden kunnen in groepsverband meedoen aan De Filmwerkplaats of individueel starten met de workshop Portretfilm maken. Tijdens deze openbare clubavond kunnen ook vragen gesteld worden.

Alternatief digitaal
De coronatijd heeft de videoclub uitgedaagd om op een alternatieve digitale wijze haar kennis en ervaring over te brengen op cursisten. De open avond is daarom, behalve fysiek, nu ook op afstand te volgen met ZOOM.

Belangstellenden kunnen zich via de mail tot en met uiterlijk 30 augustus opgeven bij de voorzitter van de Videoclub Borne (VCB) lau@hopmans.demon.nl.
Graag in de mail aangeven of men fysiek aanwezig wil zijn, of op afstand met ZOOM wil deelnemen. Deelnemers aan ZOOM krijgen, even voor de aanvang van de open avond, een mail met een ZOOM link waarmee de verbinding kan worden gemaakt.

De club wil de bijeenkomst zoveel mogelijk coronaproof laten verlopen. Dus fysiek alleen als men minimaal twee weken geleden volledig is gevaccineerd èn geen verdenking (of diagnose) van longontsteking of corona infectie heeft èn de afgelopen tien dagen niet in contact is geweest met iemand die besmet is met, of verdacht is van, corona èn de afgelopen 24 uur geen corona symptomen heeft gehad  zoals koorts, hoesten, loopneus, keelpijn of kortademigheid.

Videoclub Borne
De VCB bestaat circa twintig jaar, kent zo’n vijftig leden en is zeker niet alleen voor senioren. De vereniging is een van de grootste en meest actieve videoclubs van Nederland waar, naast kennis opdoen, ook plaats is voor gezelligheid en een ontspannen sfeer! “Zo kregen we dit jaar de Nederlandse Hogenbijl prijs vanwege onze flexibiliteit en inventiviteit in deze corona tijd.”, aldus Hopmans.
Naast het monteren van films worden vaak bekende gastsprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met specifieke onderdelen, bijvoorbeeld drones, gimbals of action cams. Regelmatig worden er buitenopnamen gemaakt (voorbeelden zijn de Enterse Zomp en een dierentuin) en worden er excursies georganiseerd, zoals naar het museum voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Meer informatie en meer over actuele activiteiten zijn te vinden op www.videoclubborne.nl en de Facebookpagina ‘videoclubborne.