Uitgaan & Cultuur

Nieuwe formule zomerfeesten een succes

Zenderen | De zomerfeesten in Zenderen werden dit jaar met een dag uitgebreid en dat bleek een prima plan. Er was voor elk wat wils, voor de ondernemers, de kinderen en volwassenen. De weersomstandigheden waren zaterdag wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook niet tijdens het foamvolleybal, dat ging gewoon door. “We zijn bijzonder tevreden, zo vertelde Roy ter Brugge” we denken volgend jaar zelfs aan een regionaal of landelijke kampioenschap foam volleybal”.

Maar liefst 130 ondernemers gaven acte de préséance tijden de bedrijvenborrel op vrijdagavond. Henk Bernardt verzorgde de muziek tijdens deze borrel. Het feest werd geopend door Prins Tom en Adjudant Martijn, damen met Jonkheer Robert en Jonkvrouw Anique. Ze lostten daarmee de belofte in die ze in hun proclamatie hadden gedaan. Naadloos ging de bedrijvenborrel over in een feestavond met Gert Valk en Feest DJ Ivar.

 

Ondanks de regen viel foamvolleybal niet in het water

Zaterdag hadden zich tien vossen verstopt in het dorp. Vier teams van tien kinderen moesten ze opzoeken. Voor de foamvolleybalwedstrijd hadden zich achttien team ingeschreven. In de twee grote opblaasbassins werd, in het ruime sop, fanatiek gestreden ondnks de regen. Uiteindelijk won het team Eddy & Teddy. ’s Avonds werd dit, tijdens de feestavond met livemuziek van de band DeluXe, nog eens beklonken.

 

Vogelschieten

De zondag begon met het vogelschieten. Dit kreeg een wel zeer bijzondere wending. Vanaf half twee schoten 51 mannen en 18 vrouwen op de vogels op het feestterrein aan de Lidwinaweg. De vrouwen waren goed bezig. Het is de bedoeling dat eerst de vleugels, dan de staart en vervolgens de kop eraf worden geschoten. De vrouwen hadden die er al snel af, terwijl er bij de mannen nog een staart en een vleugel aan hingen. Toen na een schot bij de mannen, de vrouwelijke vogel viel was er veel hilariteit. Was de kogel afgedwaald over een behoorlijke afstand, of? Het bleek een trilling te zijn. De borden kwamen omlaag, de vogel werd weer bevestigd en er kon weer geschoten worden.

 

De vogel aan stukken

De 50-jarige Karin Kamphuis kreeg een goed advies van de man die de patronen lade “als je de vogel een beetje links onder raakt, valt hij”. En dat lukt Karin, waarop de vogel viel. Tien jaar geleden was ze ook al schutterskoningin en nu weer “Ik vind het super”. Bij de mannen wilde het maar niet lukken. De stukken vlogen eraf, maar de vogel viel niet. Uiteindelijk werd besloten, ook uit veiligheidsoverwegingen, degene te huldigen die de kop eraf had geschoten. Dat was Hans Breteler. Nu kon het koningspaar worden gehuldigd.

 

Bleu Sky

De band Bleu Sky waren al geruime tijd bezig met hun reünie optreden. Deze band verzorgde in een straal van 10 kilometer rond Hengelo vele bruiloften en partijen. Er werd gefluisterd “dat ze op 1000 bruiloften gespeeld hebben”. Er waren ook een aantal bruidsparen aanwezig die voor dit optreden speciaal gekomen waren. Ze hadden er veel plezier in. Of dit de opmaak is voor een herstart werd niet duidelijk. Het zomerfeest werd hiermee wel stijlvol afgesloten. WA