Uitgaan & Cultuur

Midwinterhoornblazen met tweeduustertocht rondom de Wendezoele

Op zondag 1 december zullen, vanaf 16.00 uur, de blazers van de midwinterhoorngroep Stad-en Ambt-Delden hun tonen weer over het Twentse landschap sturen. In de hoop en verwachting dat ze uit de verte worden beantwoord.

Op de eerste zondag van de advent, 1 december a.s., vindt er een traditioneel evenement plaats bij museumboerderij de Wendezoele aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden. Blazers van de groep Stad-en Ambt Delden blazen dan hun midwinterhoorn tonen over de verre omgeving van de museumboerderij.

 

In dit, voor het museum, jubileumjaar wordt deze traditie opgeleukt met een tweeduustertocht. Een korte wandeling van circa 2 km. Deze tocht is dus ook heel geschikt voor kinderen. De toch loopt rondom de akkers en heeft een stop bij de Noordmolen. Hier is tegen een kleine vergoeding glühwein en warme chocolademelk verkrijgbaar. Onderweg worden enkele korte en verrassende sketchjes opgevoerd door leerlingen van de afdeling Podiumacademie het ROC van Twente. Na afloop van de tocht is er erwtensoep verkrijgbaar in 't Spieker.

 

Het is de eerste activiteit dit jaar voor de blazers. De eerste advent staat voor de komst en wederkomst van Jezus en aanloop daarvan naar Kerstmis. Deze belangrijke gebeurtenis werd vroeger, maar gelukkig ook nu nog, o.a. doorgegeven door het anbloazen van de midwinterhoorns. Deze zijn gemaakt van een elzentak en voorzien van een mondstuk van vlierhout. Een techniek die nog steeds levendig wordt gehouden.