Uitgaan & Cultuur

Kunst in het Koetshuis

Tears from Heaven Pim Trooster in het Koetshuis.
Tears from Heaven Pim Trooster in het Koetshuis.

Het project van de kunstenaar is een reactie op de “intelligente lockdown”, waardoor de huidige presentaties in Museum Fundatie en Kasteel Het Nijhuis vanaf 12 maart niet meer konden worden bezocht.

 

Vanaf 21 april heeft Pim Trooster dagelijks 30 “HEMELSE TRANEN” steeds op een nieuwe locatie, kort zonder publiek, geposeerd. Kijk voor een fotoshoot op zijn facebook, LinkedIn en twitter.

 

Tears from Heaven is geïnspireerd op het intrieste lied van Eric Clapton dat hij componeerde bij het verlies van zijn zoon. Maar nu andersom: de hemel is triest vanwege de verloren aarde. Het “regent” meteorieten als een wake-up-call voor de mensheid, die de aarde zo verkwanselt.

 

Vanaf 1 juni zijn de “Tears from Heaven” voor een retraite 2 maanden in het Koetshuis Borne in quarantaine. Als ruimte-vullende installatie genieten ze nu van hun welverdiende rust en een onverdeelde aandacht.

 

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief en bestaat uit Jaap Besteman, Carel Harberink, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders en Mirna Limon.

 

Zij organiseren exposities, met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio, in het Koetshuis links naast het Kulturhus in Borne.

 

Kunst- Cultuur Koetshuis wordt mogelijk gemaakt met subsidies van Cogas-cultuurfonds en cultuurfonds- Overijssel

 

Adres: Marktstraat 23, Borne.

FB: Koetshuis Borne