Uitgaan & Cultuur

Het Grote Griezelfeest keert eindelijk terug bij Openluchttheater Hertme

HERTME – Op zaterdag 30 oktober wordt in het Openluchttheater Hertme het Grote Griezelfeest georganiseerd. Nadat het spektakel met spoken, heksen en griezels niet door kon gaan, kan het volgende week zaterdag weer. Het feest begint om 16.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De avond vindt plaats in en rondom het Openluchttheater.

Pim Demmer laat weten dat de organisatie het dit jaar nóg groter heeft uitgepakt dan bij voorgaande edities. “Tovenaar en illusionist Alex Buijk neemt deelnemers mee in zijn wereld vol magie! Een beetje spanning zal er wel zitten, maar het wordt vooral gezellig griezelen. We hopen dat hij ervoor zorgt dat het evenement nog leuker wordt voor de kinderen, want daar draait het uiteindelijk allemaal om!”, aldus Demmer.

Griezelen in Hertme
Dit jaar staat alles in het teken van magie en tovenarij. Eenmaal in het theater kan iedereen zich vermaken met diverse spel- en knutselactiviteiten in een omgeving waar de griezels, spinnen en natuurlijk de pompoenen niet ontbreken. Vervolgens wordt iedereen bij de kasteeltoren verwacht, waar te midden van knetterende vuren, opdoemende rookwolken en flakkerende kaarsen de heks Wientje opwachting maakt voor een griezeldans. “Deelnemers nemen daarna deel aan de griezeltocht door het spookbos, waar zo’n dertig verschillende vuurspuwers en mysterieuze figuren op je wachten. Nogmaals: er zit écht spanning in, maar het draait erom dat het vooral gezellig griezelen wordt!”

Kaarten beschikbaar
Twee jaar geleden namen ruim zevenhonderd kinderen deel aan het spektakel in Hertme. Inmiddels staat de teller op driehonderd verkochte kaarten. “Maar we verwachten wederom een flinke opkomst, de teller gaat zeker nog oplopen in de laatste week”, stelt Demmer. Kaarten voor het Grote Griezelfeest zijn te bestellen op: https://openluchttheaterhertme.nl/nieuws/griezelen-in-hertme.

Let op: het theater houdt zich aan de geldende coronaregels. Bezoekers vanaf 13 jaar en ouder moeten een geldig coronabewijs laten zien.