Uitgaan & Cultuur

Hap & Hartstocht in Borne groot succes

Corine Hofstra & Maroesja Swart-Nijhuis van de organisatie. Fotograaf: MadebyMerlin.com

BORNE – Het jaar 2022 is nog maar net begonnen of Visit Borne heeft alweer twee edities van de Hap & Hartstocht erop zitten. Corine Hofstra, organisator van het liefdevolle evenement, wilde het nieuwe jaar inluiden met licht, liefde en positiviteit en dat kan niet beter dan met een frisse wandeling, onderweg allemaal lekkers én liefdevolle gebaren.

De Hap & Hartstocht is een wandeling van zo’n drie kilometer door Borne met zes tussenstops voor de lekkerste gerechtjes bij Bornse horecaondernemers. Tevens was er genoeg ruimte om de liefde met elkaar te delen. Zowel de eerste als tweede editie werd een groot succes. De eerste editie was binnen twintig uur uitverkocht, terwijl de tweede slechts zes uur nodig had. “Mensen waren hier écht aan toe. Ze hebben elkaar lang niet gesproken en kwamen ineens andere mensen tegen tijdens de wandeling. Het heeft dus ook gezorgd voor verbinding tussen de mensen. Ons doel is bereikt”, zegt Corine, die niet verwacht dat er een derde editie komt. “Voorlopig niet. We gaan erover nadenken wat we in het vervolg hiermee kunnen doen.” 

De Hap & Hartstocht was niet alleen een leuk evenement voor de mensen, maar ook om de Bornse horeca te ondersteunen. Tijdens beide edities werkten ze samen met De Eetkamer, Il Tartufo, Roast it, Grandcafe de Steeg, Dorset & ZEUT. “Ik heb gemerkt dat in veel andere gemeenten het ‘Veurn & Ett’n in het leven werd geroepen, maar dat was in Borne nog niet het geval. Ik hoop dat we hiermee een mooie start hebben gegeven voor een samenwerking tussen de Bornse horecaondernemers!”

De wandeling begon bij de Pastorie in Borne, waar mensen links en rechts moesten. Van daaruit liepen ze langs de horeca in Borne en ontvingen ze wat lekkers. “Het is eigenlijk vergelijkbaar met ‘Borne Culinair’ tijdens de Bornse Melbuul’ndagen, alleen kwamen de deelnemers nu bij de horeca in plaats van andersom”, vervolgt Corine. “En verder waren er kaartjes met complimenten erop, zoals: ‘Je bent schitterend, wat ben je knap, vandaag’. Als mensen dat van hun geliefde of bijvoorbeeld hun beste vriendin horen, lachen ze toch even. Ik ben heel blij dat we zoveel mensen aan het lachen hebben gebracht.”

Liefde delen
“Tevens was er ook ruimte tijdens de wandeling om de liefde te delen en om bijzondere vragen te stellen. Denk aan vragen als: ‘Wat is je meest waardevolle les die je van je ouders hebt meegekregen?’. Dat zijn vragen die je vaak niet weet van diegene waar je mee bent. Ik heb gemerkt dat de mensen het heel leuk vonden”, gaat Corine verder. Aan de Hap & Hartstocht deden niet alleen Bornenaren mee, maar mensen uit heel Twente. “Er waren zelfs deelnemers uit Enschede, Almelo en Enter bijvoorbeeld. Hopelijk hebben ze nu gezien hoe mooi Borne is en wat wij te bieden hebben. En uiteraard hoop ik dat ze ervan hebben genoten”, besluit Corine.

Het evenement kon plaatsenvinden dankzij ondernemersvereniging BBO.