Uitgaan & Cultuur

Halloween koopzondag groots opgezet

Borne | Zondag 27 oktober verandert Borne in een spookstad. Begon Halloween in Borne twee jaar geleden heel voorzichtig, nu pakken de Bornse ondernemers groots uit. Ze hebben daarvoor theatermaker Jos Brummelhuis in de arm genomen. Er komt een griezelschool, er verrijst een spookhuis, een macabre begrafenisstoet zal voorbij komen en de grafdelver zal ook van de partij zijn. Het wordt een groot theater op straat waar veel bizarre dingen te zien zijn.

Het winkelhart van Borne wordt aangekleed met strobalen, pompoenen en er komen decoraties aan de lantaarnpalen. Tussen 13.00 tot 16.00 uur is er de griezelschool voor de basisschooljeugd. Er kan geknutseld worden, griezelplaten worden gekleurd, pompoen gesneden, oogbal lopen, toverstokje gooien, je laten schminken enz. De kinderen krijgen een griezeldiploma als ze een aantal activiteiten hebben gedaan. Bij het diploma krijgen ze ook een trick or treat emmertje. Daarmee kunnen ze bij de deelnemende winkels snoep halen.

 

STervus en Psycho Johnny the gravedigger

In het pand van het voormalige Intertoys wordt een spookhuis gebouwd. De activiteiten in dit spookhuis zullen aan de leeftijd van de deelnemers worden aangepast. Er is muziek en er lopen acteurs in het pand. De jeugd kan zich, in het oude pand van de Zuivelhoeve, laten schminken door Hofschminkers. Verder lopen er in het centrum de meest macabere acteurs en actrices rond van onder meer de Theaterschool Luna. Musicalvereniging Servus heet ineens “STervus”, en voert een macabere begrafenisstoet uit. Wim Ros zal er zijn met “Shocking Death”, De Tuffelkroepers met “Smile”, Marco Velding met “Psycho Johnny the gravedigger”. En het “Happy Hardcore Draaiorgel” rijdt door het centrum met bijzondere muziek.

 

Halloween, echt leuk

Er zijn zingende pompoenen. Die vind je ter hoogte van het oude La Fleur. Een dansdemonstratie door Studio Danceworkx vindt plaats op het pleintje voor Qinn. Er zijn gratis suikerspinnen en een vriendelijke heks deelt gratis pompoenensoep uit in de Nieuwe Kerkstraat.

 

Theatermaker Jos Brummelhuis, bekend van onder andere de Passiespelen en Robin Hood in het openluchttheater, is enthousiast over het programma. “We hebben geprobeerd het hele centrum erbij te betrekken. Met deze derde editie van Halloween willen we echt uitpakken. We hebben veel medewerking gekregen van vrijwilligers. Het gaat echt leuk worden”. WA