Uitgaan & Cultuur

Folklore dag Wendezoele gezellig druk

De regen was een kleine spelbreker in het ochtendprogramma maar dit werd ruimschoots goedgemaakt in de middag. Het zonnetje kwam er zelfs bij en bezoekers genoten van de vele optredens in de Wendezoele. Op verschillende plekken waren podia ingericht waar de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka optrad, of het Melbuul'n piratenkoor uit Borne. Maar ook op de ‘Deel’ speelde een groepje accordeonisten.

 

De folklore dag draait op spontaniteit. Zo waren er bezoekers die gewoon hun eigen accordeon hadden meegenomen en plaatsnamen in de schuur. Ze speelden spontaan hun repertoire en dat werd dan in de andere hoek weer afgewisseld met ander repertoire. Er ontstonden spontaan groepen die bij elkaar gingen zitten muziek speelden. Een professioneel optreden was er van het accordeon orkest uit Losser. De dertien accordeons worden, onder begeleiding van dirigent Frans Breukers, ondersteund door een midiplayer voor ritmische- en andere effecten. Dit voegde een bijzonder effect toe aan het veelzijdige repertoire.

 

Tevreden

De Twentse boerendansers waren ook van de partij en verzorgden in de tuin op het podium een optreden. Maar ook het optreden van de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka viel goed in de smaak. Voor de jongere generatie had de organisatie een heuse muziekspeeltuin ingericht maar hiervan werd helaas weinig gebruik gemaakt. Naast de optredens kon men op verschillende plaatsen wat drinken en werden er pannenkoeken en andere versnaperingen gebakken en geserveerd. Ook werd er wol gesponnen die vervolgens op een weefgetouw tot stof werd geweven. “We zijn bijzonder tevreden, het is gezellig en gemoedelijk, precies wat we hadden verwacht. Vanmorgen hadden we er hard hoofd in, maar kijk nu eens even, hoe gezellig druk het is, wij zijn tevreden”, aldus Harry Kalenkamp van de organisatie. WA