Uitgaan & Cultuur

Odette ter Braak: “Je merkt dat mensen zó graag op vakantie willen”

Extreme sneeuwval in Mittelberg, maar geen gasten voor oud-Borns stel

BORNE – Hans en Odette ter Braak runnen samen Haus Walser Berge in het Kleinwalsertal, in Mittelberg, Oostenrijk. In 2007 kochten ze een appartement in het mooie wintersportgebied en sindsdien werden het er alleen maar meer, stelt Odette.

“Het is eigenlijk wel een beetje gegroeid de afgelopen jaren. Wij gingen altijd op vakantie met het gezin en hebben toen een eerste appartement gekocht. Toen is het eigenlijk steeds meer gegroeid. Wij zeiden altijd: ‘Als we een eigen complex zouden hebben, zouden we het ook allemaal kunnen verhuren’. We waren zo enthousiast en dat zijn we nog steeds”, zegt Odette, die samen met Hans Haus Walser Berge runt. 

Toevallig
“Waarom we in Mittelberg terecht zijn gekomen? Nou, in 1989 kwamen we voor het eerst in dit mooie wintersportgebied door vrienden van ons. In het begin heb je nooit echt het gevoel dat je hier altijd wil blijven, maar na de tweede of derde keer wil je er niet meer weg”, gaat Odette verder.

Perfecte locatie
Volgens Odette is het de plek daarnaast ook ideaal. “Als het zo rustig is als afgelopen jaar door corona rijden we er binnen zes uur heen, maar normaal rijden onze gasten in acht uur naar onze appartementen. En de ligging is erg mooi. We zitten erg hoog in de bergen, namelijk op 1200 meter en het is prachtig hier. Als ik nu ook naar buiten kijk, er ligt gewoon een meter sneeuw. Echt heel mooi. Het is zo jammer dat er nu geen gasten mogen zijn.” 

Corona
Net als andere complexen heeft ook Haus Walser Berge het niet makkelijk door de gevolgen van het coronavirus. “Het is allemaal heel onzeker en spannend. Af en toe heb je wel een opleving, zoals in de zomer, maar dat is van korte duur. In de zomer is het uiteindelijk wel goed op gang gekomen, maar toen kwam de tweede golf en mochten mensen alleen maar noodzakelijk reizen…” 

“We stonden deze winter helemaal volgepland en het leek de goede kant op te gaan, maar helaas. Aan het eind van de zomer moesten we ineens ook mensen naar huis sturen. Dat was wel balen natuurlijk”, vervolgt Odette. “Maar we hebben niemand in de kou laten staan. We hebben eigenlijk het risico op onze schouders genomen, want we willen onze gasten ook houden. De gasten zijn natuurlijk teleurgesteld, maar begrijpen het ook wel.”

Open voor binnenlandse reizen
Odette en Hans hebben er niet over nagedacht om open te mogen voor alleen binnenlandse reizen. “We zien in de media best veel beelden van drukke skiliften, maar dat is echt een vertekend beeld. Er zijn wel een aantal gebieden open, maar daar zijn zo weinig mensen. Wettelijk gezien mogen de skiliften open zijn, maar dan word je een hotspot waar veel mensen komen en dat willen we absoluut niet.”

PR
Haus Walser Berge staat bekend om de goede PR. “We posten erg veel op social media en daarnaast stuurt Hans vaak foto’s naar RTL4. We merken dat mensen dat heel erg waarderen. Tijdens de kerstdagen hadden we ook een aantal mooie foto’s van de zomer online gezet en daar kwamen veel boekingen voor de zomervakantie uit. Je merkt dat mensen zó graag op vakantie willen, dus laten we hopen dat we in de zomer wel weer mensen mogen ontvangen”, besluit Odette.

Haus Walser Berge heeft ook een live webcam: http://walserberge.kwt-at.com/control/userimage.html.


Reacties

wij zouden er over 2 weken naar toe gaan. Heel jammer dat dit nu niet kan zeker nu er zoveel sneeuw is gevallen. Lijkt me schitterend.

hopelijk komen er nog betere tijden.

Blijf gezond en tot ziens. Elly en Albert Jansen

Wij wensen Hans en Odette heel veel sterkte! We zitten in hetzelfde schuitje (hebben 8 jaar geleden een leegstaand p, gedateerd pension gekocht in het Beierse Woud en dat helemaal gerenoveerd: weer.zumlatschen.com). Het zijn niet alleen financieel onzekere tijden, maar je mist de gezelligheid van gasten om je heen enorm. 

Positieve van de tweede periode van langdurige sluiting is dat we nu weten dat de belangstelling nadat we weer open mogen, enorm zal zijn en, anders dan bij de eerste Lockdown van het voorjaar van 2020, het beschikbare vaccin nu voor einde van de tunnel kan zorgen.

Dus beste Hans en Odette: houd vol, kwaliteit van mooie accommodatie en een mooie omgeving wint altijd!

Veel groeten van 'onbekende lotgenoten' in Duitsland!

Clemens en Jacqueline Gjertsen, Mauth, Beierse Woyd