Uitgaan & Cultuur

Eindelijk weer gezelligheid in het centrum van Borne

BORNE – Afgelopen zaterdag was het gezellig druk in het centrum van Borne tijdens de koopjesmarkt. De Bornse winkeliers hadden allerlei aanbiedingen en stonden met kraampjes voor hun winkel. De mensen genoten zichtbaar van het feit dat ze eindelijk eens ‘live’ konden shoppen in het Bornse centrum. 

Josje Esseveld merkte ook dat er een fijne sfeer hing. “Ik heb heel veel winkeliers gesproken en ze waren allemaal laaiend enthousiast. We zijn dik tevreden over het verloop van deze koopjesmarkt. We hebben alleen maar vrolijke gezichten gezien en de mensen liepen met volle tassen door de winkelstraten. Al met al was het een heel mooie zaterdagmiddag”, steekt Josje van wal.

Genoeg op de planning
Nu de maatregelen rondom het coronavirus steeds meer afnemen, is het voor Ondernemersvereniging BBO tijd om vooruit te plannen. Zo staat er op zondag 20 maart een koopzondag met de naam ‘Lente in Twente’ op het programma en op zaterdag 21 mei een koopzaterdagavond. “De koopzondag van 20 maart staat in het teken van een lach op het gezicht, maar hoe we dat gaan organiseren hoort iedereen in een later stadium.” 

Over de koopzaterdagavond is Josje nog wat geheimzinnig. “Als het lukt wat ik in mijn hoofd heb, wordt het echt een geweldige avond. Wat betreft de koopzondagen en koopavonden voelt het wel weer een beetje als vanouds. Zowel winkeliers als consumenten mogen weten dat we vol gas vooruitkijken wat we het komende jaar kunnen doen”, besluit Josje.